Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Kunstweek bij Hortus Alkmaar

Alles staat bij Hortus Alkmaar in de Kunstweek in het teken van de kunst in brede zin. Hortus Alkmaar biedt naast professionele kunstenaars nadrukkelijk mensen een podium die de kunst als hobby beoefenen. Want in de tuin staat gezondheid, ontspanning en welzijn centraal. Heerlijk zelf iets creëren levert een bijdrage aan deze thema’s.

Gígja Reynisdóttir exposeert in het Kascafé haar mysterieuze werk. Zij gebruikt bladeren als canvas en dat geeft een verrassend effect. Er is een indrukwekkend, want acht meter lang schilderij van schildercursisten van Artiance te bewonderen, geïnspireerd op het werk van Monet. In de tuin staan beelden van cursisten van Artiance. Alle verrassend en gebaseerd op het thema natuur.

Cursist Anneke aan het werk. Foto: Hortus Alkmaar.

Lezing en concerten

Peter van den Berg geeft op zondag 21 augustus om 15.00 uur een lezing over De Egmondse School. Om 16.30 uur treedt de jazzformatie YessFriends op in de tuin. Een openluchtuitvoering op marimba’s van het beroemde concert Canto Ostinato van Simeon ten Holt vindt plaats op zondag 28 augustus om 15.00 uur. Peter Elbertse en Esther Doornink zijn de musici. De concerten vinden plaats in een tent in de tuin. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hortusalkmaar.nl.

Beeld&tuin

De expositie beeld&tuin is nog te bezoeken tot en met eind oktober. Het is een tentoonstelling van stoere, soms zelfs monumentale beelden van tien professionele kunstenaars in de tuin van Hortus Alkmaar. De beelden maken de tuin mooier en de tuin maakt de beelden indrukwekkender. Deze tentoonstelling is een samenwerking met KunstenaarsCentrumBergen (KCB).

Gígja Reynisdóttir, Leeuw, 2022. Foto: Hortus Alkmaar.

Kunstenaar van de maand

Iedere maand is er een expositie van schilderijen in het Kascafé van Hortus Alkmaar, vaak met een link naar de natuur of naar landschappen. Kleurrijk of juist heel neutraal van kleur, maar altijd boeiend en beeldend. In augustus: Gígja Reynisdóttir, september: Dien Jorien Geertsma, oktober: schildercursisten van Artiance.

Kinderactiviteiten

Voor de kinderen is er in de Kunstweek een Natuuravontuur: een leuke speurtocht door de tuin.

Panorama. Foto: Hortus Alkmaar.

Praktisch

Data: zaterdag 20 t/m zondag 28 augustus 2021
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur, za en zo van 12.00 – 17.00 uur
Entree tuin plus exposities: € 5,00 p.p. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.
Concert Canto Ostinato: zaterdag 28 augustus om 15.00 uur. Kaarten via www.hortusalkmaar.nl
Adres: Berenkoog 43, 1822 BH Alkmaar

Bron: Hortus Alkmaar

Publicatiedatum: 19/08/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.