Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Prehistorisch weekend in het Zuiderzeemuseum

Kinderen ontdekken op 20 en 21 augustus bij onze bronstijdboerderij meer over het leven in de prehistorie. Kom graan malen, koekjes bakken en hoofdband vlechten.

Zaterdag 20 en zondag 21 augustus kun je in het buitenmuseum weer een kijkje nemen op de bronstijdboerderij. Ervaar en zie hoe het was om te leven op een boerderij in de bronstijd! Ga zelf aan de slag met verschillende leuke en leerzame activiteiten en bezoek daarnaast demonstraties graanmalen, koekjes bakken of hoofdband vlechten. Zo krijg je een goede indruk van het leven in de prehistorie!

De bronstijdboerderij. Foto: Zuiderzeemuseum.

Buitenmuseum

Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek het kaaspakhuis en kijk mee bij de smid. En mis ook vooral niet de hedendaagse designpresentaties geïnspireerd op het wonen en werken van vroeger. Hongerig geworden van de historie? Eet dan een heerlijk vers gerookt visje bij de visrokerij of geniet bij café Hindeloopen van iets lekkers én het prachtige uitzicht over het IJsselmeer.

Kijk voor meer informatie op de website van het Zuiderzeemuseum.

Publicatiedatum: 18/08/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.