Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Kerstvakantie vol activiteiten in Verwey Museum Haarlem

Kom film kijken en speuren in Verwey Museum Haarlem. Voor jong en oud is er van alles te doen in de Kerstvakantie!

Van 24 december t/m 9 januari wordt de film Haarlem in beeld doorlopend vertoond. Filmmaker Erik Willems ging op zoek naar ‘de ziel van Haarlem’, wat maakt Haarlem tot Haarlem. Het werd een bijzonder document met fragmenten uit een hele eeuw film, aangevuld met materiaal van Haarlemmers zelf. Filmbezoek inclusief glühwein of warme chocolademelk € 3,50, exclusief entree museum.

Beeld: Verwey Museum Haarlem.

Voor kinderen ligt er in het museum een speurtocht klaar bij de tentoonstelling Allemaal Haarlemmers. Wordt een echte mug en ontvang na afloop een kleine attentie. Of ga op stap door de geschiedenis van Haarlem met de speciale kinderaudiotour. Op vrijdag 6 januari wordt er voor kinderen om 14 uur het verhaal Schilder aan het Spaarne voorgelezen. Entree en activiteiten voor kinderen zijn gratis.

Beeld: Verwey Museum Haarlem.

Haarlem in beeld

Haarlem was in de vorige eeuw de filmstad van Nederland. Het begon met filmfabriek Hollandia, de eerste filmstudio van Nederland. Maar ook het roemruchte Polygoon zetelde jarenlang op de Koudenhorn, en ook Multifilm was nationaal bekend. Er was dan ook ontzettend veel filmmateriaal over de stad. Haarlem in beeld  is een tijdreis door de geschiedenis van Haarlem vol beelden van de Grote Markt, de Blauwe tram, het bloemencorso, sportwedstrijden, van schaatsen en spelen op straat. Duur van de film is 78 minuten.

Kijk voor meer informatie op de website van Verwey Museum Haarlem.

Bron: Verwey Museum Haarlem

Publicatiedatum: 19/12/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.