Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Het Archief van Weesp verhuist naar Stadsarchief Amsterdam

Vandaag start de verhuizing van het Archief van Weesp naar Stadsarchief Amsterdam. De originele stukken zijn hierdoor tijdelijk niet beschikbaar. Vanaf 10 januari 2023 kan iedereen de documenten en andere bronnen opvragen in de studiezaal van het Stadsarchief.

Waarom verhuist het Archief van Weesp?

De gemeente Weesp is in maart 2022 gefuseerd met Amsterdam. In het kader van deze fusie neemt Stadsarchief Amsterdam vanaf 1 januari 2023 het beheer van het Archief van Weesp over van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV). De archieven verhuizen naar Stadsarchief Amsterdam.

Op dinsdag 20 december start de verhuizing van de Weesper archieven naar het Stadsarchief Amsterdam en kunnen de archiefstukken tijdelijk niet geraadpleegd worden. Vanaf 10 januari 2023 is het archief weer in te zien. De stukken kunnen dan aangevraagd worden voor inzage in de studiezaal van het Stadsarchief Amsterdam, lees hier meer over de openingstijden van de studiezaal.

Vanaf 10 januari kan er ook een aanvraag worden gedaan om archiefstukken en bouwdossiers te laten digitaliseren (hier zijn geen kosten aan verbonden). Op die manier is het mogelijk om de betreffende archiefstukken thuis digitaal in te zien.

Tijdens de overdracht blijven de zoekingangen op het Archief van Weesp online beschikbaar via de website van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) . Naar verwachting is de volledige overdracht van de zoekingangen uiterlijk 31 maart 2023 voltooid. Zowel de originele stukken als de online zoekingangen op het Archief van Weesp zijn dan alleen nog via Stadsarchief Amsterdam te raadplegen.

Meer informatie over (de online toegankelijkheid van) het archief van Weesp is te vinden op de website van het Stadsarchief Amsterdam.

Bronnen: RHC Vecht en Venen  en Stadsarchief Amsterdam

Publicatiedatum: 20/12/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.