Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Kapitein van het Markermeer

Deze week is het zover, de campagne van de Alliantie Markermeerdijken gaat van start! Dit betekent dat Kapitein Rohald de komende tijd als Kapitein van het Markermeer met zijn zeilschip de VD8 langs de Markermeerdijken vaart. Hij kijk mee, bezoekt de dijkversterking in uitvoering en gaat in gesprek met bouwers en bewoners, ondernemers, ecologen en ingenieurs. Op zoek naar bijzondere verhalen en ontdekkingen.

Wie is kapitein Rohald?

Rohald komt uit Monnickendam. Hij kent de regio en de mensen, en vaart als de beste. En speciaal voor de campagne van de Alliantie Markermeerdijken neemt hij nu de rol aan van Kapitein van het Markermeer. Een ervaren schipper die ‘woont’ op zijn zeilschip op het Markermeer. Samen met zijn hondje Bennie vaart hij de komende tijd van Hoorn naar Amsterdam en weer terug langs de dijk.

Beeld: Alliantie Markermeerdijken

Waarom deze campagne?

Naast de praktische zaken die de Alliantie Markermeerdijken rondom de ontwerpen en uitvoering van de dijkversterking communiceren met onder andere nieuwsbrieven, bouwklankbordgroepen en informatieavonden, willen ze ook graag u als bewoner, ondernemer of anderzijds geïnteresseerde meer laten weten én laten begrijpen over de werkzaamheden en wat er allemaal bij komt kijken. Zo ook over de mensen achter het werk, de techniek, verhalen van bewoners en experts! Zo kunt u vanuit uw luie stoel, tóch een kijkje nemen op het werk!

Beeld: Alliantie Markermeerdijken

Zo ziet de campagne eruit

De campagne bestaat uit verschillende onderdelen. Zo krijgt de kapitein twee eigen social kanalen op Facebook en Instagram, waar ze regelmatig nieuwe foto’s en video’s plaatsen van zijn ontdekkingstocht. Ook is er een campagnewebsite en kom je de campagne ook in de buitenlucht tegen. Daarnaast maken ze in samenwerking met regisseur Bas Zwartepoorte een aantal verdiepende video’s, waarin ze de dijkversterking steeds vanuit een ander thema belichten.

Beeld: Alliantie Markermeerdijken

Bekijk hier de introductiefilm van de Kapitein van het Markermeer:

Benieuwd naar de avonturen van de Kapitein van het Markermeer? Volg hem dan op Facebook en Instagram of bezoek zijn website www.kapiteinvanhetmarkermeer.nl!

Bron: Alliantie Markermeerdijken

Publicatiedatum: 03/12/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.