Kaeskoppenstad 2023

Op 3 en 4 juni 2023 wordt met Kaeskoppenstad de binnenstad van Alkmaar omgetoverd tot d’Oude Stad: de stad van 1573, vlak na het Alkmaars Ontzet. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement staat alles in het teken van de 16e eeuw.

Book 1 min

Terwijl je je eerste stap in Kaeskoppenstad zet, waan je je al tussen de inwoners van toen. Kleding wordt traditioneel gewassen, bloemen worden verkocht en zo nu en dan raast er een schoenenpoetser aan je voorbij. Terwijl je napraat over het vissersdorp ‘Haeringhen ende Wallevisch’ loop je de hoek om, en bevind je je opeens in een totaal andere omgeving: hier is de pest uitgebroken en worden gevangenen in de gaten gehouden door bewaker. Zullen ze ontsnappen?

Kaeskoppenstad maakt dankbaar gebruik van het rijke historische decor van gevels, bruggen en grachten in Alkmaar, waardoor je even vergeet hoe de stad er anno 2023 ook alweer uitzag. Ben jij klaar om deze tijdreis te maken?

Foto: Kaeskoppenstad.

Praktische informatie

Kaeskoppenstad is te bezoeken op zaterdag 3 en zondag 4 juni. De deuren van d’Oude Stad openen om 12.00 uur en sluiten om 17.00 uur. De ingang vind je op het Waagplein, in het centrum van Alkmaar.

Toegangsprijzen en tickets

Om te voorkomen dat het in de smalle straten van Kaeskoppenstad te druk wordt, werken we ook dit jaar met tijdsloten. Op deze manier is er gedurende de dag ruimte voor iedereen. Boek een tijdslot tussen 12.00 uur en 17.00 uur en ga rechtstreeks naar de ingang op de Voordam.

In de voorverkoop betaal je voor een ticket slechts €4,75, aan de kassa in het Waaggebouw tijdens het evenement €6,-. Voor kinderen tot en met 12 jaar kost een kaartje maar €1,50. Deze prijzen zijn exclusief € 1,50 administratiekosten per boeking (alleen online).

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Kaeskoppenstad.

Publicatiedatum: 30/05/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN