De Mooiste Wandelroute van 2023

De Mooiste Routes heeft ‘Woest Aantrekkelijk’ uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar. Deze route voert je vanaf Groet (NH) over het hoogste duin van Nederland, door stille naaldbossen en fraaie duinvalleien. Ook kom je over het strand. Er moet regelmatig behoorlijk geklommen worden, door het mulle duinzand of tegen lange trappen op. Vanaf de vele uitkijkpunten is het genieten van schitterende vergezichten over de Schoorlse Duinen.

Book 1 min

Hoe kwam de verkiezing tot stand?

Voor de verkiezing waren drie wandelroutes genomineerd die in de periode september 2021 t/m augustus 2022 nieuw op de website waren verschenen. Vanaf september gingen de juryleden op pad om de routes te beoordelen. Zij keken naar punten als rust en schoonheid, variatie en bijzonderheden die je bij blijven. De eindscores lagen dicht bij elkaar, maar er kan maar één winnaar zijn en dat is Woest Aantrekkelijk.

Wandeling Woest Aantrekkelijk. Foto van Wiebe de Bruin.

Over de routemaker

Routemaker Wiebe de Bruin maakte al meer dan 70 wandelroutes, vooral in Noord-Holland, Friesland en Gelderland. De tochten zijn behoorlijk uiteenlopend van karakter. Ze gaan dwars door boerenland en over eeuwenoude dijkjes; over verscholen eenmanspaadjes in de duinen, struinpaadjes door veenweidegebieden of nat laagveen met moerasbos. Ook zijn er stadswandelingen. Variatie volop dus!

Wandeling Woest Aantrekkelijk. Foto van Wiebe de Bruin.

Eropuit met de winnende route

Ga eropuit en ontdek de winnende route. Ben je geen abonnee? Geen probleem! T/m 31 augustus 2023 kun je de wandelroute gratis downloaden met de toegangscode WJR2023.

Kijk hier voor meer informatie over de route.

Wandeling Woest Aantrekkelijk. Foto van Wiebe de Bruin.

Bron: Mooiste Routes

Publicatiedatum: 31/05/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN