Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Interactief LEGO-diorama geopend

Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn heeft al veel succes met de tentoonstelling 90 jaar LEGO maar heeft nu zelfs drie zalen vol LEGO. Op een groot interactief diorama kunnen bezoekers verschillende treinen, auto’s, raketten en kermisattracties in beweging brengen. Het afgelopen half jaar hebben museummedewerkers en-vrijwilligers veel bijgebouwd van de beroemde bouwsteentjes zodat er een mooie aanvulling op de expositie is gekomen.

Naast een groot LEGO City tafereel, met auto’s, treinen, helicopters en veel meer, is er ook een duister Harry Potter landschap met bewegende draak en trein. Ook is er een gedeelte ‘space’ waar ruimteschepen uit Star Wars met elkaar in gevecht gaan. Met beweging, lichteffecten en Star Wars-geluiden. Bezoekers kunnen op knoppen drukken om de diorama-onderdelen te activeren. Langs een groot station gebouwd met 25.000 bouwsteentjes rijden prachtige treinen en op de kermis draait o.a. het reuzenrad en de draaimolen.

Half december opende het museum al de expositie 90 jaar LEGO die inmiddels ruim 55.000 bezoekers heeft getrokken. Uiteraard is er ook een ruime plek waar jong en oud zelf kunnen bouwen met duizenden bouwsteentjes. Mooie bouwwerken van bezoekers worden tijdelijk ook in vitrines getoond. Grote beelden van soms wel 2 meter hoog van bijvoorbeeld Harry Potter en Woody uit Toy Story zorgen voor mooie foto’s op social media.

Er is zelfs een Lucky Luke met postkoets en Daltons van 5 meter lengte. Ook zijn er veel kleinere diorama’s die bezoekers zelf kunnen activeren. In een 3e (!) LEGO-zaal zijn nog vele thema’s te ontdekken en wordt verder gebouwd achter een groot bouwhek. Voorlopig blijven ze bij het Museum van de 20e Eeuw lekker doorgaan met bouwen.

De tentoonstelling “90 jaar LEGO” is nog tot en met 29 oktober 2023 te bezoeken. Kijk hier voor meer informatie.

Bron: Museum van de 20e eeuw

Publicatiedatum: 22/07/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.