Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Inspirerende Haarlemmers in Gezichten van Noord-Holland

Wie verdient er volgens jou een plek in het museum? Die vraag stelde het Frans Hals Museum aan een aantal raadsleden en wethouders van de gemeente Haarlem. De negen voorgedragen Haarlemmers werden vervolgens op de foto gezet door fotograaf Juul Hondius. Journalist Carolien Vlietstra interviewde hen, en zo is de presentatie Gezichten van Noord-Holland ontstaan.

Ontmoet inspirerende Haarlemmers

In de presentatie Gezichten van Noord-Holland. Fotoportretten van inspirerende Haarlemmers kun je kennismaken met Haarlemmers die van grote betekenis zijn voor de stad. Zij werden aangedragen door raadsleden en wethouders van de gemeente en door fotograaf Juul Hondius en journalist Caroline Vlietstra geportretteerd. Wat is hun verhaal? Bekijk de presentatie en laat je inspireren.

Juul Hondius fotografeert Gerrit Ligtenberg, één van de inspirerende Haarlemmers uit de presentatie. Foto: Frans Hals Museum.

Gezichten van toen en nu

De presentatie is de aftrap van Gezichten van Noord-Holland, een project waarin het Frans Hals Museum en Amsterdam Museum op verschillende manieren (groeps)portretten en verhalen verzamelen, om zo een divers beeld geven van de inwoners van de provincie. Door historische portretten uit de collectie aan nieuwe hedendaagse portretten te koppelen, verbinden de musea het heden en het verleden met elkaar.  Gezichten van Noord-Holland wordt afgesloten met een tentoonstelling in beide musea in 2024.

Gezichten van Noord-Holland in het Frans Hals Museum. Foto: Stefan Rustenburg.

De geportretteerden in deze presentatie zijn: Danny van Bakel, Wilma Groen, Dick van Heun, Piet Klompmaker, Dick Klootwijk, Gerrit Ligtenberg, Mahire Ozbaykus, Thea de Roos en Marion van der Vegt. Hun foto’s en verhalen zijn tot en met 30 januari te bekijken in het Frans Hals Museum, locatie Hof, Studio F.

Bron: Frans Hals Museum

Publicatiedatum: 20/12/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.