Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Huis Barnaart: Nu open voor publiek

Sinds kort is Huis Barnaart open voor publiek. Dit huis fungeerde van 1880 tot 1940 als de ambtswoning van de Commissaris van de Koning(in) van de provincie Noord-Holland. De provincie heeft subsidie beschikbaar gesteld, en meubelstukken geschonken aan het huis. Museumhuis Barnaart is een haast on-Nederlands stadspaleis aan de Haarlemse gracht. Het imposante ontvangsthuis van Willem Philip Barnaart was één van de meest bijzondere bouwopdrachten van die tijd, en herbergt het gaafst bewaarde empire interieur in Nederland.

Het pronkvertrek van het huis is de ‘Gouden Salon’. De decoratie is buitengewoon rijk en heeft nog de originele afwerking uit 1805. Het werd ingericht volgens de laatste Franse mode in empirestijl. De meubelen met geheel verguld houtwerk waren een unicum in hun tijd en hadden een keizerlijke allure. Het goud en paars van het interieur knalt je tegemoet.

Uniek is dat je alles mag aanraken. Je waant je letterlijk de familie Barnaart of een van hun voorname gasten. Je mag alle kasten en deuren openen, plaats nemen aan de dinertafel of een spelletje kaart spelen in de Gouden Salon.

Huis Barnaart is wekelijks geopend op vrijdag t/m zondag van 11 – 17 uur.

Bron: Huis Barnaart – Van Vereniging Hendrick de Keyser

Publicatiedatum: 27/10/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.