Hoorn heeft er een publiekstrekker bij

Aangezien het Westfries Museum in Hoorn ingrijpend wordt verbouwd, is er in de Statenpoort aan de Nieuwstraat 23 vanaf vandaag een multimediashow te zien, getiteld ‘Ontdek het verhaal van Hoorn’.

Book 1 min

De roemruchte geschiedenis van havenstad Hoorn wordt op de muren van de monumentale schepenzaal tot leven gebracht. Met de bijbehorende podwalk of wandelgids kunnen belangstellenden vervolgens zelfs de monumentale rijkdom van de stad verkennen. Er zijn twee wandelroutes samengesteld: een stadsroute van één uur en een havenroute van anderhalf uur.

De multimediashow werd dinsdag 30 mei officieel geopend door museumdirecteur Ad Geerdink en de Hoornse wethouder Axel Boomgaars. ‘Met deze indrukwekkend show leer je in een notendop de geschiedenis van Hoorn beter kennen, of je er nu woont of op bezoek komt,’ zei de wethouder bij die gelegenheid. Hoorn zou hiermee ‘een prachtige publiekstrekker rijker’ zijn.’

Vanwege het beperkt aantal plaatsen per voorstelling wordt aangeraden vooraf te reserveren via www.ontdekhetverhaalvanhoorn.nl.

Publicatiedatum: 01/06/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN