Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Historische markt Purmerend

Door corona was het een paar jaar niet mogelijk om hem te organiseren, maar dit jaar staat hij er weer. Op zondag 22 januari organiseert de Vereniging Historisch Purmerend de historische markt in Purmerend. Er zullen meerdere standhouders aanwezig zijn die alles kunnen vertellen over de historie van de regio Purmerend en de Beemster. Natuurlijk is Oneindig Noord-Holland daar ook weer te vinden!

Iedereen die iets wilt leren over de geschiedenis van Purmerend en omgeving kan dat op deze markt doen. Onder anderen mooie particuliere verzamelingen en bezienswaardigheden maken het waard om de markt te bezoeken.

De Vereniging Historisch Purmerend geeft aan in een eerder bericht over de historische markt dat de speciale gast Bob Hartsuiker is. Een deel van zijn collectie aan diorama’s (miniatuur bouwwerken) valt te bewonderen. Ook zal hij laten zien hoe je een diorama maakt. De bekende Purmerender is bekend geworden door het maken van zijn ‘Koemarkt project’.

Kaasmarkt in Purmerend, 19e eeuw. Collectie Provinciale Atlas Noord-Holland, Noord-Hollands Archief.

Standhouders zijn o.a. : Waterlands Archief, Vereniging Oud Edam, Historisch Genootschap Beemster, Serendipity, Betje Wolff en Agrarisch Museum Westerhem, Oude begraafplaats Nieuwstraat, Oud Monnickendam, Jan Viskoper, Oud Quadijk, Het Gilde stadswandelingen, Korenmolen de Nagtegaal, Hans Schipper tifany glaswerk, Hanneke Hupkes, Oneindig Noord-Holland, Marlies Vermeulen – verzameling, Jan Kramer – verzameling, Piet Gans, Cindy Rodermond – creativiteit en de Vereniging Historisch Purmerend verkoopt weer boeken en objecten met betrekking tot historisch Purmerend.

De markt zal dit jaar op een andere plek plaatsvinden dan normaal, namelijk in Buurthuis Zuidoost aan het middenpad in Zuidoostbeemster. Toegang tot de markt is gratis en de markt vindt tussen 12:00 en 16:00 plaats. Er zijn weinig parkeerplaatsen, dus het wordt aangeraden om te voet of op de fiets te komen.

Zoek onze redactieleden op tijdens de Historische Markt Purmerend!

Uiteraard staan wij weer op de markt met een leuke en spannende quiz! Deze keer over de geschiedenis van Purmerend. Weet jij bijvoorbeeld iets over het Noordhollandsch Kanaal of heb jij super veel kennis over wie Bernand Nieuwentijt is? Test dan gezellig je kennis bij ons.

Kijk voor meer informatie over de markt op de website van de Vereniging Historisch Purmerend.

Tekst: Bente Schonewille

Publicatiedatum: 14/01/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.