Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Het Zaans Museum komt naar je toe

Het Zaans Museum is weliswaar gesloten, maar afgelopen week opende burgemeester Jan Hamming de nieuwste ‘dependance’ van het Zaans Museum: het online Thuismuseum. Je kunt de komende tijd het Zaans Museum niet bezoeken, dus het Zaans Museum komt naar jou toe met de leukste workshops voor kinderen én volwassenen, en mooiste verhalen over onze collectie. Neem een kijkje in het online Thuismuseum en volg het Zaans Museum via Facebook en Instagram om niets te missen!

Museumvlogs
In een serie vlogs neemt directeur Jan Hovers je mee langs de meest bijzondere collectiestukken van het Zaans Museum. Zoals een porseleinen vaas die Tsaar Nicolaas I schonk aan een Amsterdamse bankier, of een eenvoudige uitvinding de 17e-eeuwse economische groei in Nederland zou katapulteren. Kijk je mee? De eerste drie afleveringen zijn hier te zien.

Workshop: ‘Teken je kamerplant’
Want daar zitten alle miljoenen thuiswerkers de hele dag tegenaan te kijken. Hoog tijd om de kamerplant eens nader te bestuderen! Kamerplanten vind je ook in het Zaans Museum. Het is één van de 35 Verkadealbums. Al ver voordat de voetbal- en dinoplaatjes bestonden bedacht Verkade een spaaractie: de Verkadeplaatjes. Ga hier aan de slag!

Workshop: ‘Bouw je eigen thuismuseum’
Altijd al willen weten hoe het is om directeur te zijn van een museum? Dat komt goed uit, want in de tweede workshop van het online Thuismuseum gaan we een mini-museum maken! Waar gaat jouw tentoonstelling over? Print de bouwplaten, zet de maquette en tentoonstelling in elkaar. Videobel daarna met je klasgenoten en opa & oma, geef ze een rondleiding door jouw mini-museum! Doe hier mee met de workshop.

Podcast: De Krokante Leesmap
Vlak voor het Zaans Museum op slot ging, bezochten de podcastmakers van ‘De Krokante Leesmap’ van NPO Radio 1 het Zaans Museum en de Zaanse Schans. Loop met ze mee door het museum langs Monet, en over de Zaanse Schans. De podcast is hier te beluisteren.

Bron: Zaans Museum

Publicatiedatum: 03/04/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.