Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Boek: Het geheim van Bols

In de zomer van 2020 werd de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek uitgenodigd om een kijkje te nemen in een pas ontdekte schuilplaats op de zolder van Anton Mauvestraat 6 in Heemstede. Op het moment dat bewoonster Lotte van Beers hun de schuilplaats liet zien, konden ze niet vermoeden dat het verhaal erachter vier jaar later zo’n bijzondere afloop zou kennen.

In de Anton Mauvestraat woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog de voormalige directeur van de Bolsfabriek Ernst Moltzer met zijn vrouw Traut Sarnthein. Verzetsman Moltzer vertrok op 14 november 1941 met twee vrienden vanaf het strand bij Castricum richting Engeland, maar kwam daar niet aan. Het raadsel van zijn verdwijning werd nooit opgelost, tot vorig jaar.

Degene die het mysterie rond de verdwenen Engelandvaarders oploste, is schrijver Martin Hendriksma. Hij deed uitgebreid onderzoek, sprak met familieleden, onder wie de kleindochter van het echtpaar Moltzer, en dook in de wereld van het DNA en kwam tot een verrassende ontknoping.

Op 16 februari was de feestelijke boekpresentatie van ‘Het geheim van Bols’, een boek met een verrassende ontknoping. Het boek is nu verkrijgbaar in de boekhandel en online.

Bron: Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek

Publicatiedatum: 25/03/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.