Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Herfstvakantie in de gevangenis?

Ook tijdens de Herfstvakantie is er genoeg te beleven in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. Er zijn nog steeds twee leuke tentoonstellingen, kinderen kunnen knutselen, een puzzeltocht of quiz op de Audiotour doen. De koffie in het Museumcafé kost nog steeds slechts 1 euro, in de MuseumShop zijn er leuke kado’s en boeken en natuurlijk het nieuwe boek over 70 jaar Kindertelevisie. Bezoek ons in de voormalige gevangenis op het Oostereiland.

Het leuke van dit museum blijft dat op het ene moment opa of oma de gids is, dan weer de kleinkinderen die uitleg geven en vervolgens ouders over hun jeugd kunnen vertellen. Het leven van meerdere generaties komt immers voorbij in het Museum van de 20e Eeuw. Ook de exposities over 50 jaar Jan, Jans en de Kinderen (en de Rode Kater) en die over de historie van de Nederlandse kindertelevisie passen prima bij deze reis door de tijd.

Nostalgie in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. Foto: Museum van de 20e Eeuw.

Interactief

Maak op de bank van Jan, Jans en de Kinderen een selfie met je gezin en maak kans op een JJK-pakket. Stap in een ouderwetse telefooncel of een Fotohokje. Draai aan het stuur van de Bereboot, klauter in de Pipowagen of ga samen met Swiebertje en Saartje op de foto. De quiz op de AudioTour is ook een aanrader.

Het museum herbergt een tijdelijke tentoonstelling over 70 jaar kindertelevisie. Foto: Museum van de 20e Eeuw.

MuseumShop

De MuseumShop is overigens ook zonder een museumbezoek toegankelijk! Er is een unieke collectie cd’s, muziek- en radioboeken, er zijn beeldjes en Kersttruien van Jan, Jans en de Kinderen, er is veel pluche in alle maten en prijzen, veel keuze in puzzels (binnenkort ook een Hoorn-puzzel!) en groot deel van de collectie is ook online te koop: www.museumhoorn.com

Het museum is alle dagen van de week open. Met de MuseumKaart heeft u gratis entree en met uw bezoek steunt u het museum ook nog eens na een zware Corona-periode. Kijk voor alle informatie, ook parkeren, op www.museumhoorn.nl

Bron: Museum van de 20e Eeuw

Publicatiedatum: 19/10/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.