Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Draken, spinnen en andere monsters

Draken met scherpe klauwen en tanden, harige spinnen en monsters met stekels, scharen en grote ogen. Wie was er als kind niet een beetje bang voor? En misschien ook daarna nog wel. In het Purmerends Museum komen al deze enge dieren samen, veilig als afbeeldingen op keramiek uit de collectie. Tenzij er eentje ontsnapt natuurlijk. 'Draken, spinnen en andere monsters' spreekt zowel kinderen als volwassenen aan en is tot en met 18 oktober te zien.

Met de tentoonstelling ‘Draken, spinnen en andere monsters’ zet het Purmerends Museum de eigen collectie jugendstil aardewerk op een bijzondere manier in de schijnwerpers. Ze gingen op zoek naar enge, vreemde en gevaarlijke dieren, en vonden draken, slangen, zeemonsters en nog veel meer. Een selectie van deze wezens is tijdelijk bij elkaar gebracht in het kunstkabinet.

Beeld: Purmerends Museum

Voorlezen bij ‘Draken, spinnen en andere monsters’

Iedere woensdagmiddag en tijdens de Open Monumentendagen (12-13 sept.) en tijdens de Kinderboekenweek (30 sept.-11 okt.) wordt er voorgelezen uit (kinder)boeken over monsters en enge beesten. Verhalen over draken en zeemonsters, maar ook over de bekende spin Anansi. Van 15.00-15.30 uur voor kinderen tot 6 jaar en van 15.30-16.00 uur voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar. Ook is er een speurtocht voor kinderen door de tentoonstelling.

Beeld: Purmerends Museum

Publicatiedatum: 04/09/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.