Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Grote Kerk Schermerhorn luidt klok tegen corona

Iedereen heeft te maken met maatregelen die genomen zijn om het coronavirus in te dammen. De Grote Kerk Schermerhoren had een uitgebreid muzikaal jaarprogramma samengesteld, waarvan veel activiteiten geen doorgang kunnen vinden. Maar de kerk is nu op een andere manier zichtbaar: door het luiden van de klokken.

De kerk geeft aan mee te leven met de slachtoffers en de mensen die momenteel in moeilijke omstandigheden moeten leven en werken vanwege het coronavirus. Om daar stem aan te geven, luidt de Grote Kerk Schermerhorn, net als veel andere kerken in Nederland, iedere woensdagavond een kwartier lang de klok. De vrijwilligers, die zich normaal gesproken inzetten voor de kerk, bijvoorbeeld door mooie programma’s te organiseren en rondleidingen te houden, trekken nu om beurten een kwartier aan het dikke klokkentouw.

De klok van de Grote Kerk Schermerhorn. Foto: Grote Kerk Schermerhorn.

Zo ging het in vroeger tijden ook: als er iets ernstigs aan de hand was of er gevaar dreigde werden de klokken geluid. Een symbolisch hart onder de riem voor ieder die het moeilijk heeft, geworteld in een lange historische traditie.

Bron: Grote Kerk Schermerhorn

Publicatiedatum: 08/04/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.