Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Beeld en Geluid bij je thuis

In deze onzekere tijden waar we met z’n allen aan huis gekluisterd zijn, gebruiken we media meer dan ooit. En daar doet Beeld en Geluid nog een schepje bovenop. Want deze dagen kunnen best saai worden, toch? Nu het mooie gebouw in Hilversum dicht is, brengt Beeld en Geluid de mooie verhalen bij je thuis! Geniet van nostalgische televisie, parels uit de Nederlandse filmgeschiedenis, verhalen over media en meer.

Heimwee TV
Zeg ‘ns Aaa, Floris, Koefnoen, Erik of het klein insectenboek, Hints… Regelrecht uit het archief voor wat extra vermaak nu we met z’n allen thuiszitten. In samenwerking met de NPO presenteren wij: Heimwee TV. Haal herinneringen op met deze heerlijke tv van weleer. Bekijk Heimwee TV hier.

Drie filmjuwelen van Bert Haanstra
Sommige films zijn het waard om door iedereen gezien te worden. Daarom tonen we hier een selectie films die genomineerd zijn voor een Oscar, of er zelfs een gewonnen hebben! Bekijk twee prachtige animatiefilms van Børge Ring en drie films uit het oeuvre van meesterfilmer Bert Haanstra. Geniet van het alledaagse leven in de jaren 60 in Alleman, bewonder het handwerk in Glas of ontdek hoe weinig we eigenlijk verschillen van verschillende dieren in Bij de beesten af. Bekijk de films hier.

Mediaverhalen
In deze tijden van corona spelen media een nóg grotere rol in ons leven dan ze normaal al doen. Zo blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, blijven we in contact met elkaar en weten we onszelf te vermaken. Op ons verhalenplatform TILT vertellen we verhalen met en over deze media. Ga naar TILT en lees de verhalen.

Polygoonjournaal op YouTube
Op het YouTube-kanaal  van Beeld en Geluid vindt je uren collectiemateriaal. Verlies jezelf in de vele merkwaardige nieuwsitems, historische tijdsbeelden, indrukwekkend oorlogsmateriaal en grappige curiosa. Bekijk het YouTube-kanaal hier.

Bron: Beeld en Geluid
Omslagfoto: Hay Kranen, via Wikimedia.

Publicatiedatum: 07/04/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.