Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Geschiedenis Festival op 7 oktober

Talloze geschiedenisliefhebbers kijken er reikhalzend naar uit: het Geschiedenis Festival in Haarlem! Tijdens het festival op zaterdag 7 oktober is de redactie van Oneindig Noord-Holland te vinden op één van de festivallocaties: de Janskerk. In het Archiefcafé van het Noord-Hollands Archief kan iedereen (ook zonder ticket) tussen 11:00-15:00 bij onze stand langskomen. Doe je mee aan een uitdagende geschiedenisquiz en prijsvraag? Naast ons staat conservator Alexander de Bruin klaar om ‘Tussen Kunst & Kitsch’ kunstwerken te bekijken en duiden. Zien we je daar?

Het Geschiedenis Festival, een van de hoogtepunten van de Maand van de Geschiedenis, komt er weer aan! Op zaterdag 7 oktober strijken talloze geschiedenisliefhebbers in Haarlem neer. Naast hoofdlocatie PHIL is de Janskerk een van de festivallocaties.

Prominente historici voeren u via lezingen, debatten en interviews mee naar het verleden. De eerste namen zijn bevestigd, met onder anderen Luc Panhuysen, Louise Fresco, René van Stipriaan, Jeroen Koch, Wendy Wauters en Frank Dragtenstein. Maar het Geschiedenis Festival is meer. Naast lezingen over allerlei historische thema’s is er muziek, kunst en film. Er is voor elke geschiedenisliefhebber wat wils. Bekijk hier de sprekers en programmaonderdelen.

Wanneer? Zaterdag 7 oktober 2023
Tijden: De deuren van de Philharmonie openen om 09.00 uur. Het openingsprogramma in de Grote Zaal start om 09.30 uur. Het festival is uiterlijk om 18.00 uur afgelopen.
Waar? Philharmonie Haarlem (Lange Begijnestraat 11, 2011 HH Haarlem), de Gravenzaal in het Stadhuis (Grote Markt 2, Haarlem) en het Noord-Hollands Archief (Jansstraat 40) .
Tickets zijn te bestellen via de website van het festival.

Kom naar NHA-‘Tussen Kunst & Kitsch’

Net als vorig jaar organiseren we tijdens het Geschiedenis Festival NHA-‘Tussen Kunst & Kitsch’. Heb jij dus iets leuks in huis dat verband houdt met de regio Kennemerland, maar heb je geen idee wat het precies is, welk verhaal erachter schuilt of wat het waard is? Kom dan tijdens het festival van 11.00 tot 15.00 uur naar het Archiefcafé en stel jouw vraag aan conservator Alexander de Bruin.

NHA-‘Tussen Kunst & Kitsch’ is voor iedereen vrij toegankelijk, ook als je geen ticket voor het Geschiedenis Festival hebt. Kijk hier voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie over het Geschiedenis Festival op de website van Historisch Nieuwsblad.

Publicatiedatum: 14/09/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.