Nomineren Erfgoedvrijwilligersprijs 2023

Monumenten, musea, archieven, historische genootschappen, ze draaien vaak voornamelijk op de kracht van vrijwilligers. Mensen die zich belangeloos met hart en ziel inzetten om ons culturele erfgoed in leven te houden en te ontsluiten voor het grote publiek. De erfgoedsector kan niet zonder deze toegewijde vrijwilligersteams. Ben jij onderdeel van, of ken jij een toegewijd vrijwilligersteam in de erfgoedsector? Nomineer dan voor 27 september een vrijwilligersteam voor de nationale Erfgoedvrijwilligersprijs 2023. Meld snel jouw favoriete team aan!

Book 1 min

Nomineren

Ben jij onderdeel van, of ken jij een toegewijd vrijwilligersteam in de erfgoedsector? Nomineer dan nu een vrijwilligersteam voor de nationale Erfgoedvrijwilligersprijs 2023. Het winnende team ontvangt op 1 december uit handen van demissionair staatssecretaris Gunay Uslu van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een bedrag van 10.000 euro, tijdens een speciale uitreiking in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Ook de nummers 2 en 3 ontvangen een mooi geldbedrag. Bovendien wordt er van elk team een professionele teamvideo gemaakt. Deze prijs is in het leven geroepen om vrijwilligersteams die zich uitzonderlijk inzetten voor het cultureel erfgoed in Nederland te belonen.

Voorwaarden nomineren

Er gelden een aantal criteria voor inzending. Het team:* telt ten minste vier leden;* zet zich in voor een erfgoedorganisatie binnen een van de domeinen van de RCE.

  • óf is onderdeel van een burgerinitiatief met een relatie tot erfgoed;
  • is hecht en werkt als een geoliede machine;
  • zet zich frequent door het jaar heen in of binnen een aaneengeschakelde periode van ten minste twee maanden;
  • functioneert bewezen goed: er zijn concrete resultaten behaald; zoals bijvoorbeeld tevreden bezoekers, een succesvolle herbestemming, de totstandkoming van een publicatie of een geliefde rondleiding voor kinderen.

Kijk voor meer info en nomineren op erfgoedvrijwilligersprijs.nl. Nomineren kan t/m 27 september.

Bron: Erfgoedvrijwilligerspijs

Publicatiedatum: 13/09/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN