Gemeente Medemblik denkt mee over herbestemming kerken

Medemblik wil betrokken worden bij het vinden van een passende herbestemming voor kerken die hun functie verliezen. Dit meldt de lokale nieuwswebsite Weeff.nl.

Book 1 min

Met lede ogen ziet de gemeente Medemblik aan hoe er steeds meer kerkgebouwen leeg komen te staan en hun oorspronkelijke functie verliezen. Het vinden van een nieuwe bestemming voor deze gebouwen is vaak een lastige en langdurige zoektocht, waarbij de betrokkenheid van de gemeente cruciaal is. Daarom heeft de gemeente Medemblik besloten om actief mee te denken en werken aan een passende herbestemming voor deze kerken.

De gemeente Medemblik is van mening dat het belangrijk is om de culturele waarde van deze gebouwen te behouden en te respecteren. Bovendien biedt het herbestemmen van kerken kansen voor de gemeente, zoals het creëren van nieuwe ontmoetingsplekken, culturele centra of woonruimte.

Uitwierde. Kerk, exterieur. Foto: Omke Oudeman.

Om de zoektocht naar een passende herbestemming voor kerken te faciliteren, gaat de gemeente Medemblik in gesprek met de betrokken partijen. Hierbij kan gedacht worden aan de kerkbesturen, projectontwikkelaars, erfgoedorganisaties en andere belanghebbenden. Ook wordt er gekeken naar voorbeelden van geslaagde herbestemmingsprojecten in andere gemeenten.

De gemeente Medemblik hoopt met deze actieve rol een bijdrage te leveren aan het behoud van cultureel erfgoed en het creëren van nieuwe kansen voor de gemeente.

Bron: De Erfgoedstem

Publicatiedatum: 21/03/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN