Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Fotografietentoonstelling: Mens op Zee

Dit najaar presenteren Het Scheepvaartmuseum en Dutch National Portrait Gallery Mens op Zee. Deze fotografietentoonstelling schetst een veelzijdige maritieme wereld waarin prikkelende, ontroerende en onvoorspelbare portretten en verhalen laten zien hoe het op-zee-zijn je als mens kan veranderen.

De tentoonstelling Mens op Zee belicht de vaste rollen en veranderlijke identiteiten van de mens op zee: sociale structuren en hiërarchie aan boord tegenover vrijheid en transitie. De mens op zee is letterlijk in beweging, reist – soms noodgedwongen – van A naar B, bevindt zich tussen twee werelden en vaart voorbij de grenzen van het bekende.

Met een rijke verzameling fotografische werken – waarvan veel nooit eerder tentoongesteld zijn – toont Mens op Zee een brede waaier aan groepen en individuen die de maritieme wereld hebben vormgegeven. Op het snijvlak tussen heden en verleden belicht Mens op Zee menselijke verhalen achter grotere thema’s als gender, inclusie en migratie.

Negatief van een djongo op een onbekend schip. Anoniem, 1945. Collectie Het Scheepvaartmuseum.

Mens op Zee is te zien vanaf 7 oktober 2022 in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Kijk voor meer informatie over openingstijden en toegangsprijzen op de website van het museum.

Bron: Het Scheepvaartmuseum

Publicatiedatum: 22/11/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.