Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Fort Kijkduin gaat vernieuwen

Fort Kijkduin is gestart met het volgende vernieuwingstraject. Nadat in 2021 de brug en het plein waren aangepakt en een nieuwe expositie in het museumgedeelte van het fort werd geopend, is het fort nu toe aan de volgende vernieuwingsslag. De verwachting is dat het aquarium en de nieuwe expositie tijdens de Kerstvakantie weer open is voor het publiek.

Aquarium

In twee beuken van Fort Kijkduin is het Noordzeeaquarium te bezichtigen. De bassins tonen vissen en andere zeedieren uit de Noordzee en Waddenzee. Alle aquaria krijgen nu een nieuwe verflaag en alle informatieborden worden gemoderniseerd. Er komen interactieve beeldschermen waar uitvoerige informatie op af is te lezen. Daarbij worden er mooie afbeeldingen van de onderwaterwereld geplaatst met interessante informatie. De route, informatievoorziening en relatie tussen het aquarium en het fort wordt hiermee duidelijker en begrijpelijker. Het grootste aquarium, de doorlooptunnel, was destijds het eerste aquarium van Nederland waar men doorheen kan lopen. Nog steeds is de glazen vloer uniek. Ook dit 250.000 liter water tellende bassin krijgt een upgrade. Verder wordt de verlichting duurzamer en is het filtersysteem al vernieuwd. Een verbetering, voor zowel de dieren als de bezoekers. De dieren zullen geen hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Aquarium in Fort Kijkduin.

Expositie ‘Aanvallen en verdedigen’

Omringd door duinen, bos, strand, wad en zee, ligt Fort Kijkduin midden in een oer-Hollands kustlandschap. Hoe en welke dieren leven de dieren in dit landschap? Hoe overleven zij en welke gevaren komen er op hen af? Deze nieuwe expositie geeft antwoord op deze vragen en zorgt voor een mooie overgang van het museumgedeelte van het fort naar het Noordzeeaquarium.

Impressie Platvorm, ontwerpers van tentoonstellingen.

De verbouwing vindt plaats vanaf 31 oktober. Het aquarium is dan gesloten. De verwachting is dat het aquarium en de nieuwe expositie tijdens de Kerstvakantie weer open is voor het publiek. Het museum en het grootste deel van het fort blijft toegankelijk voor publiek voor een gereduceerd tarief.

Bron: Forten.nl

Publicatiedatum: 21/11/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.