Forten- en Vestingfestival

Forten zijn hot én cool! Vier een zinderende nazomer tijdens het Forten- en Vestingfestival van 2 t/m 10 september 2023. Theater, muziek, excursies, musea, een buitenbios en natuurlijk de lekkerste fortterrassen. Van Den Helder tot Maastricht zijn er meer dan 270 activiteiten op forten, in vestingsteden én in bunkers. Op 9 en 10 september, tijdens het Open Monumentenweekend, zijn veel forten gratis opengesteld voor publiek.

Book 1 min

Luister naar prachtige muziek, terwijl je uitkijkt over een eeuwenoude vesting. Kijk in de buitenlucht naar een indrukwekkende film, met het fort als decor. Ga mee met een rondleiding of bezoek één van de vele musea. Of geniet van een hapje en drankje op een fortterras. Je kunt echt alle kanten op tijdens het Fortenfestival van 2 t/m 10 september 2023. Tijdens het Open Monumentenweekend zijn veel forten gratis toegankelijk. Veel activiteiten vinden plaats in het Unesco Werelderfgoed Hollandse Waterlinies. Bekijk hier alle activiteiten.

Beeld via Forten.nl

Wandelen & Fietsen

Wandel of fiets de verschillende linieroutes langs forten, door vestingsteden met onderweg kanalen en dijkjes, sluizen en monumenten. Onderweg kan je uitpuffen op een fortterras.

Beeld via Forten.nl.

Eten & Drinken

Strijk neer op het terras bij één van de vele forten. Midden in de natuur zijn forten geweldige plekken samen te komen op weidse terrassen. Een stevige wandeling, een fietstocht of gewoon ontspannen terwijl de kinderen ravotten op het fort? Elke locatie is uniek in zijn soort.

Voor kinderen zijn er volop stoere en avontuurlijke dingen te beleven. Bezoek een Tweede Wereldoorlog bunker of een historisch fort. Bekijk hier meer kidsactiviteiten.

Beeld via Forten.nl

Musea

Bezoek één van de vele musea, van Middeleeuwen of VOC-tijd tot en met de Tweede Wereldoorlog: beleef en leer over de Nederlandse gebeurtenissen in tijden van strijd. Ben je in het bezit van een Museumkaart of een VriendenLoterij VIP-kaart? Ga dan met korting of zelfs gratis de musea ontdekken.

Bron: Fortenfestival

Publicatiedatum: 30/08/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN