Het Ambacht in Beeld Festival keert terug naar de NDSM Loods

Schrijf 23 & 24 september 2023 alvast in de agenda: dan wordt het Ambacht in Beeld Festival wederom extra groots in de NDSM Loods in Amsterdam-Noord! Er zijn workshops, masterclasses, exposities, demonstraties, food workshops en filmvertoningen. De online kaartverkoop start op 1 september om 10:00 uur.

Book 2 min

Van kleding repareren met gouddraad tot Venetiaans glaswerk en van vioolbouw tot Koreaanse schildertechniek. Ruim 90 meester-ambachtslieden uit binnen- en buitenland delen hun kennis en vaardigheden met het publiek tijdens workshops, masterclasses en demonstraties. Daarnaast vind je er exposities, een horecaplein met (vegan) eten en drinken, proeverijen en foodworkshops. Er is een materialenbeurs en een podium met optredens. Kortom, een grootse, inspirerende happening in de NDSM Loods in Amsterdam-Noord.

Het festival vindt plaats in de NDSM Loods in Amsterdam-Noord. Foto: Bram Kloos.

Maak een reliëfmozaïek van gerecyclede leisteen bij de Franse kunstenaar Paulina Okurowska. Volg een masterclass Verre églomisé van de Britse Rob Walker die je prachtige ontwerpen met bladgoud op glas leert maken. Of leer hoe je een echt Venetiaans masker maakt bij Marilisa Dal Cason.

Marilisa Dal Cason. Foto: Herman van Doorn.

Voor kinderen is er een uitgebreid aanbod aan workshops, zoals een houten bootje bouwen, een sleutelhanger smeden, een houten tol maken, pottenbakken of een pop-up-boekje maken. Of maak je eigen snaarinstrument, een fluitje van bamboe of percussie-instrumenten zoals een regenstok, een shaker of een dondertrom. Dit en nog veel meer!

Smeed een sleutelhanger. Foto’s: Bram Kloos.

Bekijk hier het programma, kies je favoriete workshops en masterclasses en koop je tickets vanaf 1 september 10:00 uur.

Praktische informatie

Het Ambacht in Beeld Festival vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 september 2023 in de NDSM Loods, NDSM-Plein 85 in Amsterdam-Noord. De toegangsprijs bedraagt €10,00 aan de deur en €7,50 in de voorverkoop online. Kinderen tot 13 jaar krijgen gratis toegang met een entreeticket. De kaartverkoop start op 1 september 10:00 uur via www.ambachtinbeeldfestival.nl.

Let op: iedereen die het festival bezoekt heeft een entreeticket nodig, ook als je een workshop of masterclass gaat volgen.

Foto: Bram Kloos Photography / Stichting Ambacht in Beeld

Bron: Ambacht in Beeld Festival.

Publicatiedatum: 29/08/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN