Cultuurweekend Hoorn

Het Cultuurweekend Hoorn vindt jaarlijks begin september plaats en is dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen in Hoorn, verzorgd door alle culturele instellingen van Hoorn. Op vrijdagavond 1 september is er een avontuurlijke openingsavond in het Westfries Museum. Op zaterdag 2 september o.a. een programma in Theater het Pakhuis en ’s avonds de Hoornse Havenconcerten. En op zondag 3 september is er natuurlijk zoals altijd de grote Kunst- en Cultuurmarkt. Maar er is nog veel meer. Bekijk het programma en geniet van een prachtig cultureel weekend!

Book 1 min

Openingsavond in het Westfries Museum

Op vrijdag 1 september wordt het Westfries Museum opengesteld voor de avontuurlijke opening van het Cultuurweekend Hoorn. Ben jij erbij? Van 19.00 tot 22.00 uur kun je genieten van een gratis culturele tocht door de verschillende ruimtes van het museum. Je krijgt inkijkjes in het nieuwe culturele jaar in Hoorn met dans, muziek, film, verhalen en meer.

Met kamermuziek van Birthe Blom en previews van onder andere de dansvoorstelling ‘De val van Hercules’ en theatervoorstelling ‘Slag om het Beeld’. Ook zijn er vertellingen en ‘Jungle in the Museum’ schildert zelfs ter plekke een groot doek. Elke 15/20 minuten begint er een nieuwe tocht, dus sluit aan en laat je inspireren voor het nieuwe Hoornse cultuurseizoen.

Beeld: Westfries Museum

Kunst- en Cultuurmarkt

Op zondag 3 september wordt weer als vanouds de grote Kunstmarkt gehouden. Ja, echt groot, want maar liefst ruim 100 kunstenaars komen vanuit het hele land naar Hoorn, en zij tonen u graag hun werk. Een lint van kramen slingert zich van het Grote Noord langs Breed, Gedempte Turfhaven, Gouw en Nieuwstraat. Uiteraard zijn de wegen afgezet, waardoor u niet gehinderd door het verkeer een heerlijke zondagmiddag kunt slenteren langs al het mooie werk dat getoond wordt.

Beeld: Cultuurweekend Hoorn

Hoornse Havenconcerten

Het mooie zeilschip Abel Tasman komt weer naar Hoorn om het podium te zijn voor de Hoornse Havenconcerten in de Karperkuilhaven. Dus neem je kussentje, stoeltje of krukje mee naar de kade van Karperkuilhaven, of beter nog: kom met je boot, het belooft een fantastische avond te worden. De toegang is gratis!

Kijk voor meer informatie en het complete programma op de website van Cultuurweekend Hoorn.

Beeld: Cultuurweekend Hoorn

Bronnen: Westfries Museum en Cultuurweekend Hoorn

Publicatiedatum: 31/08/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN