Fonkelnieuw Verzetsmuseum weer open!

Vanaf vandaag is het publiek weer welkom in het volledig vernieuwde Verzetsmuseum. Wie het museum al kent zal verrast zijn. Na een jarenlange voorbereiding was het museum ruim een half jaar gesloten, waarin er hard is gewerkt aan de fonkelnieuwe opstelling.

Book 1 min

In het nieuwe museum lopen de bezoekers door zes fases van de bezettingstijd. Elke periode wordt geïntroduceerd door een grote filmprojectie met animaties, en honderd persoonlijke verhalen in prachtige decors brengen de geschiedenis tot leven. Er zijn nieuwe historische inzichten verwerkt, en het museum is, als eerste in Nederland, zelfstandig toegankelijk voor mensen met een visuele of auditieve beperking.

Verhalen van Duitse bezetters, geallieerde bevrijders, burgerslachtoffers, dwangarbeiders en collaborateurs, maken het verhaal completer. Toch ligt de nadruk op de ontwikkeling van het verzet. Het museum laat zien dat verzet in een tijd van dictatoriale onderdrukking niet gemakkelijk was. Een verhaal dat ook nu relevant is.

Poster Hannie Schaft. Illustratie Chuan Ming Ong.

Komende activiteiten

Kerstvakantie Verzetsmuseum Junior is ook weer open! 27 en 29 december en 3 en 5 januari geven van 14.00 tot 15.00 uur Erfgoeddragers van de Stichting In mijn Buurt als extra attractie korte presentaties. Erfgoeddragers zijn kinderen die ouderen uit hun buurt over de oorlog hebben geïnterviewd en hun verhaal doorvertellen. Toegang: gratis voor museumbezoekers.

Poster Anton de Kom. Illustratie Chuan Ming Ong.

Bron: Verzetsmuseum

Publicatiedatum: 02/12/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN