Met eenvoudige maatregelen valt al veel te winnen, denk aan een goed ingeregelde CV, de toepassing van LED verlichting etc. Maar ook zonnepanelen zijn mogelijk – het verduurzamen van monumenten en historische gebouwen vraagt veelal om maatwerk. Daarbij kan er vaak meer dan gedacht, zolang de cultuurhistorische waarde van het monument gerespecteerd wordt. Het is altijd zinvol om te overleggen met medewerkers van het Duurzaam Erfgoed loket in Amsterdam.
In de expositie wordt informatie aangeboden over wat er mogelijk is en hoe dat in zijn werk gaat. Daarbij komen onderwerpen aan de orde als: isoleren, ventileren, verwarmen, maar ook het opwekken van energie. De expositie helpt eigenaren en gebruikers van monumenten de mogelijkheden voor hun specifieke situatie verder te onderzoeken. Maar deze expositie is ook interessant voor eigenaren en gebruikers van oude of historische panden die (nog) geen monumentale status hebben en panden in een beschermd stads- of dorpsgezicht.
De Beurs van Berlage is als één van de belangrijkste Rijksmonumenten zeer actief op het vlak van het verduurzamen van het monument en hecht vanuit haar maatschappelijke doelstelling enorme waarde aan het delen van kennis en informatie op het vlak van verduurzaming en maatschappelijk ondernemen.
Op maandag 14 maart 2022 wordt de expositie geopend door Wethouder erfgoed Touria Meliani. De expositie is te bezichtigen van maandag 14 maart tot en met vrijdag 22 april 2022 in de Beurs van Berlage. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.
Het Duurzaam Erfgoedloket van de gemeente Amsterdam is te bereiken via duurzaamerfgoed@amsterdam.nl. Informatie is te vinden op www.amsterdam.nl/duurzaamerfgoed
Bron: Gemeente Amsterdam
Publicatiedatum: 14/03/2022
Vul deze informatie aan of geef een reactie.