Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Erfgoedvrijwilligersprijs 2021

Welk vrijwilligersteam verdient de Erfgoedvrijwilligersprijs? Vanaf nu kunnen vrijwilligersteams worden genomineerd voor de nationale Erfgoedvrijwilligersprijs 2021. Het winnende team ontvangt uit de handen van demissionair minister Ingrid Van Engelshoven van Ministerie van OCW een bedrag van 10.000 euro. De prijs is in het leven geroepen om een vrijwilligersteam die zich uitzonderlijk inzet voor het cultureel erfgoed in Nederland te belonen.

Wat is de Erfgoedvrijwilligersprijs?

De Erfgoedvrijwilligersprijs wordt in 2021 voor de tweede keer uitgereikt. In de erfgoedsector zijn het veelal vrijwilligersgroepen die zich inzetten voor het behoud, het onderhoud en de ontsluiting van ons (immaterieel) cultureel erfgoed. Teams van vrijwilligers die zich zo inzetten verdienen een prijs. Het Ministerie van OCW heeft voor deze vrijwilligersgroepen een prijs in het leven geroepen: de Erfgoedvrijwilligersprijs.

Nomineer jouw vrijwilligersteam voor de Erfgoedvrijwilligersprijs 2021!

Diverse vrijwilligersteams kunnen via de website worden genomineerd, waaruit de jury drie finalisten uitkiest. Je kunt op één van de finalisten stemmen en degene met de meeste stemmen wint! Op 6 december 2021 volgt de uitreiking vanuit de Koninklijke Schouwburg te Den Haag.

Het winnende team krijgt een cheque van 10.000 euro; voor de helft vrij te besteden (bijvoorbeeld aan teamactiviteiten) en voor de helft ter bevordering van kennisoverdracht op het gebied van het vrijwilligerswerk waarvoor het team zich inzet. Voor de nummers twee en drie is een cheque van 5.000 euro; op dezelfde manier te besteden aan bij de winnaar.

Nomineren

Een vertegenwoordiger van de organisatie waar het team voor in actie komt kan tot en met 22 september zijn/haar vrijwilligersteam nomineren via het nominatieformulier. Er gelden een aantal criteria voor inzending.

Het team:
★ telt ten minste vier leden;
★ zet zich in voor een erfgoedorganisatie die onderdeel uit maakt van een van de domeinen van de RCE;
★ óf is onderdeel van een burgerinitiatief met een relatie tot erfgoed;
★ is hecht en werkt als een geoliede machine;
★ zet zich frequent door het jaar heen in of binnen een aaneengeschakelde periode van ten minste twee maanden;
★ functioneert bewezen goed: er zijn concrete resultaten behaald.

Bron: Erfgoedvrijwilligersprijs.

Publicatiedatum: 04/09/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.