Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Westfries Museum verlengd expositie over beschilderd behang

Vanwege grote belangstelling verlengt het Westfries Museum in Hoorn de expositie 'Ambacht aan de wand, de betovering van beschilderd behang'. De monumentale handbeschilderde behangsels en het hedendaags werk van Snijder&CO is te bewonderen t/m 23 januari 2022. Kunstenaarsduo Snijder&CO geeft op zondag 5 september bovendien een digitale lezing in het Westfries Museum, tijdens het Cultuurweekend Hoorn. De gratis lezing is voor een beperkt aantal bezoekers bij te wonen. (Reserveren via www.cultuurweekendhoorn.nl). Ook voor de jeugd is er op zondag 5 september een spannende activiteit op de bovenverdieping van de Boterhal: de educatieruimte van het Westfries Museum.

Het eerste weekend van september (3, 4 en 5 september) opent Cultuur Hoorn het nieuwe culturele seizoen. Het wordt een weekend vol muziek, theater, kunst, film en dans. Op zondag 5 september trakteert het Westfries Museum het cultuurminnend publiek op twee gratis activiteiten: één voor de jeugd in de Boterhal en één voor volwassenen in het museum.

Gratis lezing tijdens Cultuurweekend Hoorn

In deze filmvertoning staat kunstenaarsduo Jaap Snijder & Marcelo Gimenes (Snijder&CO) centraal. De digitale lezing vindt plaats in de tuinzaal van het museum, het programma duurt zo’n 45 minuten. Projectleider tentoonstellingen Cecile Koenjer van het Westfries Museum geeft allereerst een introductie over de tentoonstelling: ‘Ambacht aan de Wand, de betovering van beschilderd behang’. Vervolgens wordt de digitale lezing van Snijder&CO vertoond. Geïnspireerd geraakt en zin om zelf ook aan de slag te gaan? Doe dan mee aan de ontwerpwedstrijd die verbonden is aan de tentoonstelling. Als afsluiting van de lezing wordt hierover meer informatie gegeven, of kijk op www.wfm.nl/ambacht-ontwerpwedstrijd.

Ambacht aan de wand – foto Benno Ellerbroek.

Reserveer via website Cultuurweekend

De gratis lezing op 5 september wordt viermaal gegeven, elke sessie is toegankelijk voor maximaal 15 personen. Reserveren voor de lezing is verplicht en de toegang is via de tuinpoort in de Proostensteeg (de steeg naast het museum). Starttijden om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Let op: reserveren voor de lezing gaat via de site van Cultuurweekend Hoorn: www.cultuurweekendhoorn.nl. Wil je vooraf of achteraf ook naar de expositie ‘Ambacht aan de wand, de betovering van beschilderd behang’? Reserveer dan online ook alvast je (betaalde) ticket voor het museumbezoek via de site van het museum, om teleurstelling te voorkomen: www.wfm.nl/reserveren.

Werkplaats van de Gouden Eeuw. Beeld: Westfries Museum.

Activiteit voor de jeugd

Ook voor de jeugd organiseert het Westfries Museum een bijzondere activiteit tijdens het Cultuurweekend Hoorn. Deze vindt plaats op zondag 5 september op de eerste etage van de Boterhal aan het Kerkplein in Hoorn: misschien wel het best bewaarde geheim van het Westfries Museum. Het is namelijk de Werkplaats van de Gouden Eeuw, de educatieruimte van het Westfries Museum. Jong en oud kan daar kennismaken met Professor Alchimistes. In zijn laboratorium kun je hem helpen met zijn onderzoek naar speciale geuren. Want iedereen weet dat je van vieze geuren ziek wordt en lekkere geuren beschermen je misschien tegen de pest! Op zondag 5 en op 11 september (Open Monumenten Dag) wordt bovendien uitleg gegeven over deze unieke educatieve locatie, waarbij de medewerkers aanwezig zijn in historisch kostuum. Reserveren is niet nodig, je kunt op 5 september binnenlopen van 13.00 tot 17.00 uur en op 11 september van 11.00 tot 17.00 uur.

Snijder&CO. Beeld: Westfries Museum.

Bron: Westfries Museum

Publicatiedatum: 03/09/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.