Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Dreef-expositie: COLLAGES – ASSEMBLAGES

Het provinciaal bestuur van de provincie Noord-Holland nodigt u uit een bezoek te brengen – als de corona-regels dit toelaten – aan de nieuwe tentoonstelling in de reeks Dreef-exposities. De expositie COLLAGES - ASSEMBLAGES is te zien van 14 januari tot en met 1 april 2022 in Paviljoen Welgelegen, Dreef 3 in Haarlem.

Na de uitvinding van het kubisme door Picasso en Braque rond 1907 volgde er 5 jaar later nog een vondst, die van de collage techniek en de daar uit voorkomende assemblage techniek, waarbij voorwerpen uit de realiteit een plaats kregen in een kunstwerk.

Curator Rob de Vries ging op zoek naar de sporen van collages en assemblages in het werk van: ARMAN, Armando, Carel Blotkamp, Guillaume Bijl, Eugène Brands, Sjoerd Buisman, Luciano Fabro, Risk Hazekamp, Henk Peeters, Tammo Schuringa, Piet Tuytel, Carel Visser, Kees Visser, Luuk Wilmering en Frans Zwartjes.

Een speciaal voor de tentoonstelling geschreven tekst van drs. M. Piller is verkrijgbaar bij de tentoonstelling. De tentoonstelling is open – als de coronaregels dit toelaten – van 14 januari tot en met 1 april 2022, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Houd hiervoor de website van de provincie Noord-Holland in de gaten.

Dreefexposities 

In de reeks ‘Dreefexposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan werk van Noord-Hollandse kunstenaars en de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de nieuwe serie ‘Provincie op bezoek’. In het provinciehuis is ook een permanente tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van het gebouw.

Bron: provincie Noord-Holland

Publicatiedatum: 15/01/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.