Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Alkmaarse muziekmusea open tijdens protestweekend

Goed nieuws voor de fans die er dit weekend uit willen voor een culturele dag: het Beatles museum, het Elvis museum en het Zeezender museum in Alkmaar openen eenmalig de deuren om te protesteren tegen het coronabeleid, waardoor de musea de afgelopen weken dicht moesten blijven. De drie musea zijn zaterdag 15 en zondag 16 januari zonder afspraak te bezoeken.

Eindelijk krijgen de fans de kans om de nieuwe musea over Elvis en de zeezenders te bekijken. Het zijn unieke aanvullingen op het al indrukwekkende Beatles museum.

Het Beatles museum stelt in een persbericht: ‘Het is natuurlijk te gek voor woorden dan winkels wel open mogen, maar musea niet. Mijn buurman heeft een meubelzaak met een oppervlakte van 1200 m2, en hij mag open. Het Beatles museum heeft een oppervlakte van 1200 m2. Wij moeten dicht blijven. Wat maakt zijn winkel veiliger dan ons pand?’

Foto: Beatles museum Alkmaar.

Daarom organiseren de drie Alkmaarse muziekmusea het protestweekend. Het Beatles museum roept op: ‘Steun ons in deze strijd en bezoek ons dit weekeinde.’

Zaterdag 15 januari zijn de musea om 11.00 uur open, zondag 16 januari vanaf 12.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van het Beatles museum of bel met praktische vragen naar: 06-38305895.

Foto: Zeezender museum Alkmaar.

Het museum veranderd in een winkelcentrum

Lukt het dit weekend niet om de musea te bezoeken? Vanaf dinsdag gooien de musea het over een andere boeg en gaan ze door als ‘winkels’, want die mogen wél open.

‘We hebben een Beatles winkel, een Elvis winkel, het is met 4000 platen zelfs de grootste Elvis platenzaak van Nederland, en Collector’s Paradise, onze platen en stripboekenwinkel. En aangezien winkels wel open mogen zullen we dit vanaf dinsdag ook doen. Het water staat ons aan de lippen, dus het is belangrijk dat we weer open kunnen’, aldus het Beatles museum.

Foto: Elvis museum Alkmaar.

Bron: Beatles museum

Publicatiedatum: 16/01/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.