Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Dichterbij kunst in Huizen

Het nieuwste boekje van Ruud Hehenkamp uit Huizen bevat een verzameling beeldgedichten, gewijd aan kunstwerken en monumenten in Huizen. Het wordt op donderdag 29 september gepresenteerd en is vanaf dat moment in beperkte oplage te koop bij de Huizer boekhandels.

Van eind 2018 tot december 2021 vulde Hehenkamp (1940) met deze gedichten maandelijks een column in het Nieuwsblad voor Huizen. De bundeling van 40 + 1 beeldgedichten, voorzien van foto’s van oud-wethouder Gerrit Pas, wil mensen aanmoedigen de kunst in de openbare ruimte van Huizen eens opnieuw en vooral dichterbij te bekijken.

‘Dichterbij kunst in Huizen’ verschijnt in het najaar van 2022. De unieke uitgave is vanaf eind september in beperkte oplage te koop (à € 15) bij de Huizer boekhandels Flevo, Bruna en de Echo evenals in het Huizer Museum.

Kunst in Huizen. Foto’s: Gerrit Pas.

Presentatie

Op het Open Podium, zaterdag 24 september a.s. in de Bibliotheek Huizen, vertelt de auteur  over zijn nieuwe bundel en draagt hij eruit voor. Tevens zijn de eerste exemplaren, vers van de pers, daar dan al te koop.

De officiële presentatie van ‘Dichterbij kunst in Huizen’ vindt voor een beperkt aantal genodigden plaats op donderdag 29 september bij de Pniëlkerk, Weideweg 38 in Huizen. Het eerste exemplaar wordt dan overhandigd aan mw. Karin van Werven, wethouder van kunst en cultuur in Huizen.

Omslag van het boek van Ruud Hehenkamp.

Goed doel

Met de uitgave van deze beelddichtbundel wil Hehenkamp tevens een goed doel steunen dat, hoe kan het ook anders, gelinkt is aan kunst. Één euro per verkocht boek is bestemd voor het herstel van het reliëf op de kerkdeur van de G.I.M. Pniëlkerk in Huizen. Uiteraard zijn hiervoor extra giften en donaties meer dan welkom. Tevens gaat ook het batig saldo van de opbrengst van de dichtbundel zelf naar de restauratie van het kunstwerk op de kerkdeur.

Een gift overmaken voor dit restauratiefonds? Dat kan naar:
Pniëlkerk G.I.M. Djemaat
NL38 ABNA 0876 7831 67
o.v.v. herstel Pniël-kerkdeur

Reliëf op de deur van de Pniëlkerk in Huizen.

Tekst: Monica van Alewijn

Publicatiedatum: 13/09/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.