Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Deel jouw corona-beeld uit Noord-Holland!

Met elkaar zijn in tijden van het coronavirus. Hoe doe je dat? Het Noord-Hollands Archief vraagt het publiek om beeld van slimme oplossingen in tijden van social-distancing te delen voor de latere generaties.

Contact met je oma en opa, buren of beste vrienden op 1,5 meter afstand. Hoe doe je dat? Vooral op dagen als Koningsdag en 4 en 5 mei was dit nogal een uitdaging. Het Noord-Hollands Archief is op zoek naar beeld van de oplossingen die het publiek in heel Noord-Holland voor sociaal contact heeft gevonden in tijden van social distancing. Wie een foto heeft genomen die dit illustreert, kan deze schenken aan het Noord-Hollands Archief. Hier wordt een keuze gemaakt van de mooiste inzendingen. Deze worden toegevoegd aan de beeldbank op de website, zodat ook de toekomstige generaties begrijpen en kunnen beleven wat er nu gebeurt.

Uiteraard zorgt het Noord-Hollands Archief er ook voor dat de coronacrisis, die ons nu allen in haar greep houdt, voor het collectieve geheugen wordt vastgelegd. Net als veel andere archiefdiensten verzamelt het archief een speciale collectie van unieke beelden uit Noord-Holland. Zo legt Vannessa Timmermans, de stadsfotografe van het Noord-Hollands Archief, het veranderende stadsbeeld van Haarlem vast. Zij doet geregeld een rondje door Haarlem en fotografeert hoe de straten en pleinen erbij liggen en welke maatregelen de overheid, ondernemers en organisaties nemen. Zij ging op beren-, en regenbogenjacht, bezocht de (normaal) meest drukke plekken in Haarlem en heeft een selectie van de mooiste briefjes en posters in de ramen op de foto gezet. Haar serie kun je hier bekijken.

Afstand houden, ook tijdens het sporten. Foto: Kate Trifo. via Unsplash.

Zo stuur je jouw foto in

Heb je een sprekende aanvulling op deze beelden, in Haarlem of elders in Noord-Holland, dan zien we die graag tegemoet. Uploaden van de foto is mogelijk via dit online formulier. Problemen met het formulier of lukt het uploaden van bestanden niet? Stuur de foto dan naar coronainbeeld@noord-hollandsarchief.nl o.v.v. jouw naam, de plek waar de foto is genomen en de datum.

Bron: Noord-Hollands Archief

Publicatiedatum: 16/05/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.