Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

De Vechtstreek in luchtfoto’s én schilderijen

In het Vechtstreekmuseum staan komend jaar maar liefst twee tentoonstellingen op het programma: 'De Vechtstreek vanuit de lucht' (vanaf 19 februari) en 'Schilders van de Vechtstreek' (vanaf 16 juli). De eerste is een ode aan het landschap, de tweede een ode aan de kunstenaars die de Vechtstreek zo bijzonder maken.

Tentoonstellingen in het Vechtstreekmuseum bestrijken het gebied rond de rivier de Vecht van Utrecht tot Muiden. De vaste tentoonstelling De Vecht – Ons Pronkstuk vertelt vooral de totale geschiedenis van deze streek. Daarnaast zijn er ook steeds wisseltentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen uit de vaste tentoonstelling, die in deze wisseltentoonstellingen nader worden belicht en uitgewerkt.

Kasteel Nyenrode. Via Vechtstreekmuseum.

De Vechtstreek vanuit de lucht

Deze wisseltentoonstelling, die vanaf 19 februari te zien is, vertoont luchtfoto’s van de Vecht en de Angstel die gemaakt zijn met een drone-camera door fotograaf Gerhard Hof. De drone-camera foto’s tonen de Vecht van Utrecht tot Muiden en de Angstel vanaf de Vecht tot de Amstel. Naast deze foto’s worden er in de tentoonstelling ook drone-camera foto’s van deze fotograaf getoond van alle kernen aan deze rivieren en de Hollandse Waterlinie. Een ware ode aan dit prachtige en bijzondere landschap!

Gerhard Hof, luchtfoto van Muiden met rechts het Muiderslot. Via Vechtstreekmuseum.

Schilders van de Vechtstreek

Van 16 juli 2022 tot en met 8 januari 2023 vindt de wisseltentoonstelling Schilders van de Vechtstreek plaats. De tentoonstelling valt samen met de presentatie in augustus 2022 van een boek over de schilders van de Vechtstreek, dat geschreven wordt door Jaap Versteegh. Dit boek verschijnt in de reeks Kunstenaarskolonies in Nederland van uitgeverij WBooks. De tentoonstelling richt zich op schilders die hebben geleefd en gewerkt in de Vechtstreek in de periode van ca. 1850 tot ca. 1950 en in hun schilderkunst de Vechstreek als onderwerp hebben gekozen.

De buitenplaats Petersburg aan de Vecht. Via Vechtstreekmuseum.

Rondleidingen, lezingen en andere activiteiten

Naast het programma dat het Vechtstreekmuseum jaarlijks aanbiedt, komen er ook speciale nevenactiviteiten bij de tentoonstellingen. Houd hiervoor de website en de nieuwsbrief van het Vechtstreekmuseum in de gaten!

Bron: Vechtstreekmuseum

Publicatiedatum: 10/01/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.