Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Beelden in Zandvoort

Het Zandvoorts Museum is op dit moment door de coronamaatregelen gesloten, maar dat geeft ook tijd voor nieuwe creatieve voorbereidingen. Zo zal van 21 januari tot 26 juni 2022 (onder voorbehoud) een tentoonstelling te zien zijn met sculpturale kunst van hoog niveau: 'Beelden in Zandvoort'.

Het museum wordt ingericht door diverse kunstenaars met betoverende grote sculpturen en installaties. Zij hebben zich laten inspireren door Zandvoort en de strijd tussen natuur en stedelijkheid. De deelnemende kunstenaars zijn allen landelijk bekend en hebben een indrukwekkende tentoonstellingslijst: Pim Palsgraaf, Marjolein Mandersloot, Betty Disco, Miriam van der Linden, Paul de Reus, Herman Lamers, Midas Zwaan, Rob Chevallier, Ralph Lambertz en Marlène Sjerps.

Verkade in Zandvoort

De buitententoonstelling op de Boulevard zal een eerbetoon zijn aan Kees Verkade, de gerenommeerde beeldhouwer en jarenlang plaatsgenoot. In de bekende grote lijsten presenteert het museum fotowerk, tekeningen, verhalen en gedichten van de beginperiode van Verkade als kunstenaar in Zandvoort.

Buitenbeeldroute

In januari presenteert het museum naast dit alles de nieuwe versie van de buitenbeeldroute, met fotowerk, uitleg en plattegrond zodat u een bezoek aan het museum kunt combineren met een culturele wandeling door Zandvoort. De route is te koop bij het museum of gratis te downloaden. In de museumzaal op de eerste verdieping zal een overzicht te zien zijn van alle sculpturen van de Zandvoortse buitenbeeldroute met informatie over de makers.

Workshops en andere culturele randactiviteiten

Als de coronamaatregelen het toestaan, zal het museum een groot aantal activiteiten direct aanbieden via de website en social media. Het betreft educatieve workshops, rondleidingen met of zonder gids en lezingen. Een van de workshops bijvoorbeeld is een kennismaking met beeldhouwen in het atelier van Marlène Sjerps.

Bron: Zandvoorts Museum

Publicatiedatum: 11/01/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.