Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

De kleine toonzaal toont Edith van Eijden en Simone Stawicki

De kleine toonzaal is verhuisd naar het centrum van Huizen, Voorbaan 25. Op zaterdag 27 augustus om 15 uur zal de galerie feestelijk geopend worden en het werk tonen van Edith van Eijden-Calis met keramiek en Simone Stawicki met schilderijen. De expositie is te bezichtigen van 27 augustus t/m 25 september.

De kleine toonzaal is een galerie die hedendaagse kunst toont door elke vier weken werk te tonen van twee verschillende kunstenaars met verschillende disciplines. Deze expositie is het werk te zien van Edith van Eijden-Calis met keramiek en Simone Stawicki met schilderijen.

Keramiek van Edith van Eijden-Calis. Beeld: de kleine toonzaal.

Rond 1990 is Edith gaan werken met keramiek en zich vervolgens gaan specialiseren in de Raku- en Naked Raku stooktechnieken. Zij is constant op zoek naar nieuwe vormen en combinaties met andere materialen waarmee ze een eigen stijl creëert en zich hierbij laat inspireren door alles om haar heen wat samen met het verrassingselement van de stooktechnieken resulteert in een uniek eindproduct. Al haar werken zijn unica.

Schilderij van Simone Stawicki. Beeld: de kleine toonzaal.

Simone Stawicki toont haar werk met het thema ‘Dutch Landscapes’. Het werk kenmerkt zich door een intens kleurgebruik, duidelijke penseelstreken en een samensmelting van onderwerp en ruimte. Zij ziet haar werk als een taal: communicatie van hart tot hart. Het licht inspireert haar. Als het licht speelt met het landschap, ontstaat er een eigen atmosfeer. Deze atmosfeer wordt een gedicht op het doek. De stilte van de Loosdrechtse Plassen in de vroege ochtend zijn haar inspiratie voor de meeste landschappen. Het water, het licht en het riet vormen samen een bijna abstracte taal. Ook de Gooise bossen tonen het licht dat zijn weg vindt in de dichte bossen, zo creëert het een sfeer, een stilte. Stawicki werkt voornamelijk met acrylverf, naast de traditionele manier van schilderen brengt zij ook verdunde verf aan met een super soaker (waterpistool).

Affiche voor de openingstentoonstelling van de kleine toonzaal.

Iedereen is van harte welkom op de opening of een andere dag om van de kunst te genieten of om kunst te kopen. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

Bron: de kleine toonzaal

Publicatiedatum: 25/08/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.