Stem op het duurzaamste monument van 2022

Vanaf 18 augustus kan iedereen stemmen op het meest duurzame monument van 2022. Begin juli zijn hiervoor drie genomineerden bekend gemaakt. Het publiek kan nu mede bepalen welk monument de Groene Sleutel krijgt uitgereikt op 8 september, tijdens het openingsevenement van de Vriendenloterij Open Monumentendag in Ede.

Book 1 min

Uit de 36 aanmeldingen voor de Open Monumentendag Duurzaamheidsprijs koos een vakjury drie finalisten: het Elevatorhuis in Rotterdam, de monumentale watertoren De Reusch in het Limburgse Schimmert, en het Oldschool Hotel in het Gelderse Winterswijk.

Via de website van de Vriendenloterij Open Monumentendag kan gestemd worden. Op 8 september stemmen ook erfgoedprofessionals nog. Daarna weten we welk monument is verkozen tot meest duurzame van 2022.

De Duurzaamheidsprijs

Het thema van Open Monumentendag (OMD) 2022 is Duurzaamheid. Daarom neemt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed samen met het Nationaal Restauratiefonds en Nederland Monumentenland het initiatief voor de OMD Duurzaamheidsprijs. Hiermee willen we een monument belonen dat toonbeeld is van verduurzaming.

Bron: RCE

Publicatiedatum: 24/08/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN