Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Crowdfundactie voor molen De Ceres

Op Oudejaarsavond raakte de historische korenmolen Ceres uit 1848 in Bovenkarspel zwaar beschadigd door een ernstige brand. De brand is vermoedelijk het gevolg van vuurwerk. De schade aan de molen is enorm. Vereniging De Hollandsche Molen is met stichting De Westfriese Molens een grootschalige crowdfundactie begonnen om de historische en monumentale korenmolen Ceres te herstellen.

Tijdens oudejaarsnacht raakte molen Ceres in Bovenkarspel zwaar beschadigd door een ernstige vuurwerkbrand. Voor de vele molenvrijwilligers en alle inwoners van Bovenkarspel was het een harde klap, want deze eeuwenoude molen was voor hen méér dan een molen. De stoere stellingkorenmolen is al sinds 1848 de blikvanger van het dorp en lééft bij iedereen, voor iedereen, letterlijk en figuurlijk. Zo leverde Ceres al jarenlang meel aan de nabijgelegen zorgbakkerij De Molenwiek en werden er aspirant-molenaars opgeleid om het ambacht in ere te houden en vele schoolklassen maakten actief kennis met ons Nederlands erfgoed. Ook vormde de molen een geliefde trouwlocatie voor bruidsparen uit de regio. Kortom, Ceres hóórt bij Bovenkarspel.

De schade aan de molen is enorm. Alleen het geraamte staat nog overeind, maar het achtkant is van bovenaf ingebrand, en de vloeren zijn instabiel geworden. Gelukkig kán de molen worden gerestaureerd, ondanks de enorme schade. Een groot deel van de kosten wordt gedekt door subsidies en verzekering. Voor het ontbrekende deel is hulp nodig. Ook u kunt helpen door een gift. Elke bijdrage is welkom en elke euro gaat direct naar de molen.

Het geraamte van molen De Ceres. Via Molenfonds.

U kunt doneren via de actie ‘Geef aan De Ceres’ van het Molenfonds. Liever een bedrag overboeken? U kunt ook uw gift overmaken via rekeningnummer NL71INGB0000113590 o.v.v. Ceres. Gun door te geven de Ceres een nieuw leven!

Tekst: Molenfonds

Publicatiedatum: 16/01/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.