Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Beroemde Haarlemmers verzameld in kwartetspel

Nog even en dan mogen de musea weer open. Intussen heeft Museum Haarlem niet stilgezeten en met zoveel beroemde Haarlemmers kon het niet uitblijven: een eigen kwartetspel!

Verzamel verzetshelden als Hannie en Freddie, schrijvers uit onze eigen stad, waaronder good old Bomans, en grote ondernemers van weleer. Zo had Haarlem haar eigen chocoladefabriek en knappe koppen als een ‘Spin doctor’ die, met fabrieken in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten, zijn tijd ver vooruit vloog. En wat dacht u van bijzondere buitenbeentjes als Malle Babbe? (zonder blond schuimend bier).

Wist u eigenlijk dat Zocher niet alleen een bar&kitchen is? En dat de grondlegger van Teylers Museum een van de vele Haarlemse weldoeners was aan wie het Teylers Hofje bestaansrecht ontleent? Er is zelfs een categorie drukkersstad bij elkaar te kwartetten, hoe kan het ook anders met diverse Haarlemse grootheden die letterlijk hun stempel drukten op de stad.

Kwartetspel ‘Allemaal Haarlemmers!’. Foto: Museum Haarlem.

Allemaal Haarlemmers! Naast een leuk gezelschapsspel weet u ook weer naar wie de Haarlemse straten zijn vernoemd als u door de stad fietst. En wees gerust, met de gelande lente en de schaatsen weer in het vet zijn wij de koningin van Calgary niet vergeten. Bij de sporthelden: onze levende legende!

Speel het spel en bestel snel via de website van Museum Haarlem.

Bron: Museum Haarlem

Publicatiedatum: 24/02/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.