Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Ambacht aan de wand

Bomen, bloemen, vogels: in de achttiende eeuw was het mode om kamers te decoreren met op behang geschilderde landschappen. Het Westfries Museum geeft met de tentoonstelling ‘Ambacht aan de wand, de betovering van beschilderd behang’ de verbeelding de ruimte. Met monumentale, handbeschilderde behangsels uit de achttiende eeuw en met nieuw werk van Snijder&CO die het ambacht van het behangschilderen nieuw leven inblazen. Deze betoverende expositie is verlengd tot en met 23 januari 2022.

Ambacht aan de wand

Het Westfries Museum geeft met de tentoonstelling ‘Ambacht aan de wand, de betovering van beschilderd behang’ de verbeelding de ruimte. Met monumentale, handbeschilderde behangsels uit de achttiende eeuw en met nieuw werk van Snijder&CO die het ambacht van het behangschilderen nieuw leven inblazen. Maar ook met het verhaal over de Vaderlandsche Maatschappij die met de productie van handbeschilderd behang de economische crisis in 1800 te lijf ging.

Historische muurkunstwerken

Verwonder je tot en met 23 januari 2022 over de historische en nieuwe muurkunstwerken. In deze mooie handbeschilderde behangsels zitten vaak hele verhalen verstopt: referenties aan de bewoners en het huis. Deze ambachtelijke schilderkunst leidde ook tot perspectivische panorama’s: muurkunst die soms een heel kamertje-rond ging.

Maak tijdens de tentoonstelling ook kennis met technieken, het maakproces en volg de online masterclass van Snijder&CO (t.w.v. € 199,- inbegrepen bij het entreeticket). Geïnspireerd geraakt? Doe mee met de ontwerpwedstrijd!

Binnenkort wordt er meer bekend gemaakt over de nieuwe tentoonstelling op de website en Instagram- en Facebookpagina. Volg het Westfries Museum nu via Instagram en Facebook of check de hashtags #ambachtaandewand #ontwerpjebehang #muurkunst #westfriesmuseum.

Bron: Westfries Museum

Publicatiedatum: 19/01/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.