Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Oneindig Noord-Holland op Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 10 september is de redactie van Oneindig Noord-Holland te vinden bij het Noord-Hollands Archief in Haarlem. Bezoekers kunnen meedoen aan een spannende geschiedenisquiz over Haarlem, de middeleeuwse Janskerk verkennen of de redactieleden het hemd van het lijf vragen over de geschiedenis van Noord-Holland.

Wisten jullie dat de Janskerk de oudste in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven kerk van Haarlem is? De kerk werd in 1318 voltooid en is tegenwoordig in gebruik als studiezaal en tentoonstellingsruimte van het Noord-Hollands Archief. Kom tijdens de Open Monumentendagen langs en neem een kijkje!

Uiteraard zijn de tentoonstellingen ‘Joh. Enschedé. Drukkerij van waarde’ en ‘De vele gezichten van Vrouwen in Verzet’ geopend. Bovendien is de nieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘Willem van Oranje door een gekleurde bril’ dan te zien. Voor families zijn er speurtochten door de tentoonstellingen, spelletjes en kleurplaten. En natuurlijk is het Archiefcafé geopend voor een kopje koffie met iets lekkers!

Monumentale poort van de Janskerk. Foto: Noord-Hollands Archief.

Neem ook een kijkje op de boekenmarkt en bezoek de stand van Oneindig Noord-Holland. De redactie staat hier klaar om alles te vertellen over dit online platform, waarop een grote verzameling historische verhalen, nieuwsartikelen, erfgoedactiviteiten en video’s te vinden is. Ook kun je je historische kennis over Haarlem testen in een geschiedenisquiz, deelnemen aan een prijsvraag en met het hele gezin historische spelletjes spelen.

De Haarlemse Janskerk is tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 10 en zondag 11 september van 11-16 uur geopend. De redactie van Oneindig Noord-Holland is er op zaterdag te vinden. Kom je ook een kijkje nemen? Dan zien we je daar!

De Commandeurszaal in de Janskerk. Foto: Noord-Hollands Archief.

Tekst: Redactie Oneindig Noord-Holland

Publicatiedatum: 03/09/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.