Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

5 mei Vrijheidsmaaltijden

Het is inmiddels een mooie manier om Bevrijdingsdag te vieren: de Vrijheidsmaaltijd. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven.

Museum ’t Kromhout –  Amsterdam

In Museum ’t Kromhout is er een mooi programma vol muziek, verhalen en dans met onder andere een verhaal over ‘Leven met Oorlog’ op de Kadijken en de Kazernebuurt door Willem Campschreur en Ester Wouthuysen, schrijvers van het boek ‘Jong in de Oorlog’, dat vorig jaar verscheen en zich in de Plantagebuurt afspeelt.  En natuurlijk voldoende gelegenheid om met elkaar over vrijheid én onvrijheid te spreken. Voor soep en een toetje wordt gezorgd. Neem zelf een hoofdgerecht en drankjes mee om te delen. En vergeet niet bestek en een glas mee te nemen. Aanmelden Museum ’t Kromhout.

Vondelkerk – Amsterdam

In de Vondelkerk vieren we de vrijheid met Oma’s Soep. Oma’s Soep verbindt jong en oud en gaat zo de eenzaamheid onder ouderen tegen. Ze doen dit wekelijks door samen soep te maken en op bezoek te gaan bij ouderen. Op vrijdag 5 mei maken ze de Vrijheidssoep van dit jaar samen met ouderen, vrijwilligers en Chef van der Lecq. Aansluitend op het koken gaan we gezellig samen lunchen! Tijdens de lunch treedt er een zangeres op vergezeld door haar gitarist én organiseren ze het Oma’s Vrijheidspel waarbij jong en oud met elkaar in gesprek gaan over vrijheid. Ook de vrijheid vieren met ouderen uit de buurt? Geef je op en kom gezellig samen met ons de vrijheid vieren in de Vondelkerk! Aanmelden Vondelkerk

Bron: Stadsherstel

Publicatiedatum: 05/05/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.