Hofleverancier: Faber Schoenen

"Hofleverancier" een predicaat om trots op te zijn. Een flink aantal Noord-Hollandse bedrijven heeft dit predicaat. Het getuigt onder meer van een rijke bestaansgeschiedenis, kwaliteit en een goede reputatie in de regio. Aan het woord Faber Schoenen.

Book 2 min

Wie zei dat comfortabel niet modieus kan zijn? Faber Schoenen (sinds 1890) bewijst het tegendeel. Geen stilettohakken en ander schoeisel dat op een martelwerktuig lijkt, maar comfortabele, lekker lopende schoenen.

Het familiebedrijf, met inmiddels de vierde generatie aan het roer, weet nog steeds veel klanten te trekken, nu ook veel jongeren. Overgrootvader Lieuwe begon in 1890 als schoenmaker met zelfgemaakte pantoffels. Inmiddels is Faber Schoenen uitgegroeid tot een winkel waar je comfortabele, kleurrijke en modieuze schoenen vindt. Steunzolen worden hier ook vervaardigd en bijna alle schoenen in de verkoop zijn geschikt voor het dragen ervan! Ook de ambachtelijke schoenmakerij ontbreekt hier niet!

De schoenen vallen op door hun aparte, sprekende kleuren en vormgeving. Juist merken die je niet overal ziet, worden hier verkocht, ‘pareltjes’ voor uw voeten! De gevoerde merken trekken de aandacht van de modebewuste klant en daar is Faber Schoenen trots op!

De winkel van Faber Schoenen

“Past prima meissie, er knelt helemaal niks”

Als je al zoveel jaar bestaat maak je ook het nodige mee. Een leuke anekdote uit het archief:

Een oudere dame in rolstoel, kwam onder begeleiding van haar drie geblondeerde dochters in een rolstoel de winkel ingerold. Heerlijk Amsterdams accent, regelrecht uit de Jordaan. Een van de drie dochters ging trouwen en moeder in de rolstoel wilde graag een paar mooie donkerblauwe schoenen bij haar jurk die ze die heugelijke dag wilde dragen. Maar moeder had een prothesebeen en voet en die gaat nu eenmaal niet zo makkelijk de schoen in! Daar hadden wij Fabers moeite mee. Moeder (88 jaar oud) zag nergens een probleem in, tilde haar rok op, gespte haar been los, zette de voet boven de schoen en stampte hem er doelbewust in!
“Past prima meissie en er knelt helemaal niks”…

Als je 88 jaar jong bent en zo met de handicap om kunt gaan, neem je daar spreekwoordelijk de pet voor af. Het was één van de leukste verkopen ooit. Na een week of drie kreeg Faber Schoenen een telefoontje met de mededeling dat de trouwerij reuze gezellig was geweest met moeder als stralend middelpunt in haar donkerblauwe jurk met dito schoenen!

www.faber-schoenen.nl

 

 

Publicatiedatum: 06/01/2014

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN