Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Bloemenveiling / FloraHolland

Nederland is de spil in de internationale sierteeltsector. Nederland is dan ook de plaats waar vraag en aanbod bij elkaar komen, vanuit Europa, maar ook uit de rest van de wereld.

FloraHolland Aalsmeer is een exportveiling, net als Naaldwijk en Rijnsburg. Er zijn ook twee regiovestigingen in Bleiswijk en Eelde. FloraHolland Aalsmeer heeft dagelijks een zeer uitgebreid assortiment sierteeltproducten. In een paar uur tijd verkoopt de bloemenveiling FloraHolland Aalsmeer miljoenen bloemen en planten. Elke dag weer, jaar in jaar uit.

Veilingklokken

Het verkopen van de producten wordt gedaan door de 14 veilingklokken, die in de vestiging zijn geplaatst. Er wordt gehandeld via de klok en FloraHolland Connect, een bemiddelingsbureau tussen kwekers en handelaren. Op de klok is veel informatie te zien, bijvoorbeeld wie de kweker is met logo en foto’s van de producten. Tegenwoordig wordt er ook aan online inkopen gedaan: Kopen op Afstand (KOA). Hierin slaagt FloraHolland steeds meer in om (internationale) kopers aan de veiling te binden.

180 voetbalvelden

FloraHolland Aalsmeer is de grootste bloemenveiling ter wereld. Het veilingcomplex heeft een oppervlakte dat bijna gelijk is aan de staat Monaco (ongeveer 180 voetbalvelden). De bloemenveiling is het gevolg van een lange tuinbouw traditie in de streek.

Bloementeelt in Aalsmeer

De bloementeelt in Aalsmeer begon rond 1880 serieuze vormen aan te nemen. In het begin van de bloemenhandel werden de bloemen nog naar de stad gebracht om te verhandelen. Al snel kwamen er veilingen in Aalsmeer zelf. Eerst gebeurde dat gewoon in het café, maar in 1912 openden de kwekers veilingen: de Centrale Aalsmeerse Veiling aan de Van Cleefkade in het centrum en Bloemenlust in Aalsmeer-Oost. In 1968 gingen de veilingen samenwerken. En in 2008 fuseerde de bloemenveiling Aalsmeer en het voormalige FloraHolland tot één bedrijf, onder de naam FloraHolland.

Bloemen bij FloraHolland Aalsmeer

Bron: FloraHolland

Bloemen bij FloraHolland AalsmeerBloemen bij FloraHolland Aalsmeer

Publicatiedatum: 21/12/2010

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.