Middenmeer

De Moedermavo: een onderwijsrevolutie uit Middenmeer Agriport A7: je weet niet wat je ziet Touwtrekken voor het echte poldergevoel Noordkop: leven in de Wieringermeerpolder

De Moedermavo: een onderwijsrevolutie uit Middenmeer

Het Noord-Hollandse dorp Middenmeer stond aan de wieg van een revolutie op onderwijsgebied. In 1975 startte daar de eerste ‘Moedermavo’. Een baanbrekend initiatief waardoor vrouwen die als meisje nauwelijks naar school hadden gekund, toch een diploma konden halen.

>

Agriport A7: je weet niet wat je ziet

De spectaculaire ontwikkelingen van Agriport A7 in de Wieringermeer zijn niet onopgemerkt gebleven. Het oorspronkelijke idee, in 1999 geboren aan een keukentafel in Middenmeer,  is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bekend en vermaard agropark. Sleutelwoord  in dit succesverhaal is ruimte.

>

Touwtrekken voor het echte poldergevoel

Hoe bouw je aan een gemeenschap waarvan de leden uit alle windstreken van het land komen? Friezen, Zeeuwen en Limburgers werden in de nieuw ingerichte Wieringermeer elkaars buren. Verschillen in taal, afkomst en gebruiken moesten plaatsmaken voor een gezamenlijk poldergevoel.

>

Noordkop: leven in de Wieringermeerpolder

‘De opera van de Wieringermeer’ beloofde in 2012 de grote finale van het verhalenproject Beloofd Land te worden. Podiumkunstenaars uit de Wieringermeer presenteerden de verhalen uit de geschiedenis van de polder.

>
NL | EN