Aartswoud

Koeien hebben eigen museum in het Westfriese Aartswoud De Braakpolder en het Maantjesland #Achterdeschermen: de restauratie van een enkelgrafbeker uit Aartswoud Napoleon gebruikt een verversing in Aartswoud MELK in juli 2011. Geïnspireerd op verhalen van West-Friese boeren over de schaalvergroting van de me">Je moet jezelf kietelen MELK in juli 2011. Geïnspireerd op verhalen van West-Friese boeren over de schaalvergrot">Rentmeester van het boerenbedrijf

Koeien hebben eigen museum in het Westfriese Aartswoud

Wat hoort er nou meer tot het Nederlandse cultureel erfgoed dan koeien? Van Baggerbonte tot Witrik, van Friese Roodbont tot Heidekoe. Wie ze allemaal bij elkaar wil zien, kan terecht in het Rundveemuseum in het Westfriese Aartswoud.

>

De Braakpolder en het Maantjesland

De Braakpolder herbergt één van de twaalf meest hoogwaardige archeologische vindplaatsen van Noord-Holland. Om die reden is het gebied zelfs als provinciaal archeologisch monument aangewezen, onder de naam Maantjesland.

>

Napoleon gebruikt een verversing in Aartswoud

In de maand oktober 1811 reisde keizer Napoleon een maand lang door Nederland. Hij verbleef twee weken in Noord-Holland, en reisde helemaal tot aan Texel. Nederland maakte sinds 1810 deel uit van het Franse keizerrijk. Napoleons reis was een inspectie- en kennismakingsreis.

>

Je moet jezelf kietelen

Het eindeloze West-Friese land was inspiratiebron en podium voor de voorstelling MELK in juli 2011. Geïnspireerd op verhalen van West-Friese boeren over de schaalvergroting van de melkveehouderij ontwikkelde theatergezelschap Het 5e Kwartier voor Karavaan een theatrale belevenis met 5 acteurs, 70 muzikanten en 100 koeien. Na afloop van de voorstelling in Aartswoud praten drie boeren, Meindert, Jan-Dirk en Jaap, na aan de familietafel, de plek waar de voorstelling ook begon.

>

Rentmeester van het boerenbedrijf

Het eindeloze West-Friese land was inspiratiebron en podium voor de voorstelling MELK in juli 2011. Geïnspireerd op verhalen van West-Friese boeren over de schaalvergroting van de melkveehouderij ontwikkelde theatergezelschap Het 5e Kwartier voor Karavaan een theatrale belevenis met 5 acteurs, 70 muzikanten en 100 koeien. Na afloop van de voorstelling in Aartswoud deelden bezoekers spontaan nieuwe verhalen met elkaar.

>
NL | EN