Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Zomerse wandeling door het Oude Dorp van Huizen

Het is vakantietijd. Tijd genoeg dus om mee te doen met een wandeling door het Oude Dorp van Huizen. Dit kan op zaterdag 12 augustus onder leiding van een ervaren gids. De wandeling start om 14.00 uur bij het Huizer Museum aan de Achterbaan 82 en duurt ongeveer 5 kwartier.

Van oorsprong is Huizen een boerendorp. De oudste boerderijen dateren van rond 1647. De wandelroute voert in ieder geval langs deze boerderijen. Boerderijen in Huizen zijn van het type Hallehus. Omdat Huizen aan de Zuiderzee lag, speelde de visserij altijd een heel belangrijke rol. De gids zal u er meer over vertellen.

Verder leidt de gids u langs de meest schilderachtige plekjes binnen de oude kern van Huizen waar de prachtige vissersbuurt zeker bij hoort. Onderweg ziet men veel boerderijen, kleine vissershuisjes, mooie tuinen, bijzondere gevels en nog veel meer waar u normaal gesproken zelf aan voorbij schiet. Na afloop zult u versteld staan wat u allemaal gezien en gehoord hebt.

Uiteraard kan na de wandeling nog een bezoek gebracht worden aan het museum. Tot eind augustus is de tentoonstelling Hollandse Nieuwe en is een prachtige collectie serviezen en sieraardewerk van Potterie De Driehoek te bekijken. De Huizer klederdracht is natuurlijk ook te bewonderen.

Vandaag geen tijd? In de zomerperiode zijn ook op de volgende data de dorpswandelingen gepland: 26 augustus, 9 en 23 september. Kosten € 7,00 per persoon. Rondwandelingen vinden overigens ook plaats op afspraak. Zie ook de website van het Huizer Museum.

Oude Kerk van Huizen, foto Michiel Verbeek/Wikimedia Commons.

Bron: Nieuwsbrief Huizer Museum

Publicatiedatum: 11/08/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.