Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Zomerexpositie: Saligh Weven

Wat is de betekenis achter textiel uit de lutherse traditie? Hoe speelt textiel een belangrijke rol in het verhaal van de lutheranen in Nederland? Ontdek het in de zomerexpositie van het Luther Museum Amsterdam!

‘Saligh Weven’ laat zien hoe eigentijdse ontwerpen zich vermengen met eeuwenoude symboliek. Dat wordt niet alleen zichtbaar in het speciaal ontworpen avondmaalskleed van de Rotterdamse kunstenaar Koen Taselaar, maar ook in een modern vloerkleed uit de jaren zestig van de beroemde grafisch ontwerper Wim Crouwel.

De expositie legt de focus op luthers textiel van de 20e en 21e eeuw, waarbij verschillende kunstenaars en ambachtslieden hun stempel hebben gedrukt op de materiële en immateriële aspecten van de lutherse identiteit – zoals te zien in het prachtige drie meter hoge wandkleed van Willy Pennings, het textiele drieluik van Marja-Liisa Schepel, de eigentijdse stola’s van Margreet Scholten en vier hedendaagse antependia van Folly Hemrica. De werken belichten niet alleen de artistieke vaardigheden van de makers, maar ook de sociale en religieuze context waarin ze tot stand zijn gekomen.

De tentoonstelling ‘Saligh Weven’ is van 27 juni t/m 1 september 2024 te zien in het Luther Museum Amsterdam. Kijk voor meer informatie op de website van het museum.

Bron: Luther Museum Amsterdam

Publicatiedatum: 27/06/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.