Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Laatste ronde Rijper Portretten van start

De verschijning van het fotoboek ‘Rijper Portretten’, 35 jaar geleden, houdt anno 2024 de gemoederen nog steeds bezig door de tentoonstelling die Museum In ’t Houten Huis eraan heeft gewijd. Op dinsdag 25 juni is het tweede en laatste deel van de tentoonstelling geopend voor publiek. Deze expositie zal tot en met zondag 27 oktober te zien zijn in De Rijp.

Het grote feest der herkenning is tot nu toe druk bezocht. Het allerleukste, aldus de dorpelingen, is samen verhalen en herinneringen ophalen aan de hand van de bekende koppen. Maar kom je hier niet vandaan, dan is het een uniek kijkje in het tijdsbeeld van een dorpssamenleving in de jaren ‘80. De gevatte anekdotes bij de foto’s geven een ongenuanceerd beeld van wie je nou eigenlijk voor je hebt.

Omdat het museum zoveel geweldige foto’s heeft om te laten zien, hebben ze onlangs de lijsten in de tentoonstelling voorzien van nieuwe portretten. En dat betekent een hele nieuwe tentoonstelling! Het laatste feestje van Rijper Portretten is hiermee ingezet en zal lopen tot en met zondag 27 oktober.

Museum In ’t Houten Huis is open van dinsdag t/m zondag.

Bron: Museum in ’t Houten Huis

Publicatiedatum: 26/06/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.